Å lage peanøttsmør selv er ikke vanskelig i det hele tatt, men man bruker faktisk ikke smør i det, selv om det heter peanøttsmør. Man bruker faktisk en nøytral olje, jeg har kun brukt salt, sukker, peanøtter og rapsolje. Oppbevares best i et jar, men det hadde ikke jeg så jeg måtte ha det i en boks med lokk. Egner seg godt på brødskiva, men også i en saus til f.eks kylling. Jeg liker peanøttsmør som er glatt, men om du vil ha biter i kan du ta litt av peanøttene, og sette de til side, hakke de, og så blande det i resten av peanøttsmøret mot slutten.
Ingredienser
Du trenger:
ca. 200g peanøtter usaltede med skall
2-3 ss rapsolje
1 ts salt
1 klype sukker, eller 2 etter ønske
Slik gjør du:
Begynn med å ta skallet av peanøttene, ha litt salt i en varm panne og ha i peanøttene, rist peanøttene i noen minutter i en tørr panne. Ha nøttene i en skål eller rett i foodprossessoren, men avkjøl de litt.
Kjør peanøttene i foodprossessoren til de er smuldret opp, tilsett litt sukker, og 1 ss olje av gangen, peanøttsmøret skal være tykt, men fortsatt litt flytende. Smak til med litt salt, og ha peanøttsmøret i en boks med lokk, eller i et syltetøyglass/jar.
Kommentarer
Legg inn en kommentar