De fleste har sikkert spist kyllingspyd med sataysaus, jeg har også lagt ut en oppskrift på dette tidligere, bare at sausen er lagd på en litt annen måte. Det første som slo meg idag tidlig da jeg stod opp var at jeg må prøve å lage scampi spyd med sataysaus til middag idag, og jeg syns ihvertfall at det ble godt!
Ingredienser
Sataysaus:
1/2 chili
2 hvitløksfedd
En liten sjalottløk
Litt ingefær (ca 1 ss)
2 ss nøytral olje
3 ss soyasaus
1 dl vann
2 dl kokosmelk
60g usaltede peanøtter
1 lime
Limeskall
Salt og pepper
Scampi:
20 rå scampi med skall
1 hvitløksfedd
8-10 friske korrianderblader
Salt og pepper
Grønnsaker:
1 spisspaprika
1 gulrot
1 sjalottløk
12-15 aspargesbønner
Slik gjør du:
Begynn med å finhakke hvitløk, sjalottløk, ingefær og chili, ha olje i en kjele og vent til oljen er varm før du har løken, ingefæren og chilien oppi. La det stå å surre litt, og ha oppi limeskall, limesaft, soyasaus og vann. La det stå å putre under lokk på svak varme. Finn frem peanøttene, og rist de i ovnen på 150°C i ca 15 min. Ha så peanøttene over i en foodprocessor, og kjør til de der smuldret opp. Ha i kokosmelk og peanøtter, rør godt, og la det stå å putre litt til. Smak til med salt og pepper, og evt. mer lime.
Ta skallet av scampiene, og rens de godt, pass på at endetarmen ikke kommer med, fordi det er ikke noe behagelig å spise. Ha alle de rensede scampiene i en skål, ha på salt og pepper, finhakket hvitløk og korriander, bland godt sammen, så alle scampiene får på seg både hvitløk og korriander. Ha plast over skålen og la det stå litt i kjøleskapet før du trer de på grillspyd. Pass på at det er mellomrom mellom scampiene slik at de blir jevnt stekt. Finn frem en ildfast form og ha vann i den, bare så det dekker bunnen av formen. Legg grillspydene over formen, men pass på at scampiene ikke tar nedi vannet. Stekes på 200°C varmluft i 12-15 minutter.
Til slutt finner du frem en stekepanne, og skjærer paprika, gulrot og sjalottløk i strimler, og så hiver du oppi noen aspargesbønner, ha olje i pannen og wok grønnsakene lett. Om du har en wok panne så bruker du det istedet. Grønnsakene skal fortsatt være sprø, ikke gjennomstekte og bløte. Du må gjerne koke aspargesbønnene i noen få minutter først eller evt. begynne å steke de før resten av grønnsakene, da de vil bli litt mer gjennomstekt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar