Gå til hovedinnhold

Tzatziki med miniagurk og dill

 

Tzatziki er en utrolig god dressing av yoghurt og agurk som er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet, spesielt i Tyrkia og Hellas. Den opprinnelige versjonen lages ikke med dill, men jeg liker å lage den med dill siden jeg føler at det fremhever agurken. Når det kommer til agurken så foretrekker jeg heller å bruke miniagurker fordi jeg syns det er mer smak på de enn på vanlig agurk. Tzatziki er veldig lett og lage, og passer til det meste, både kylling, fisk og kjøtt.


Ingredienser

Du trenger:
1 miniagurk (bruk to hvis de er veldig små)
1 bunt fersk dill
1 hvitløksfedd (bruk to hvis de er veldig små)
3 ss gresk yoghurt
En klype sukker
En liten skvis sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å vaske agurken godt hvis du skal bruke skallet, du kan også skrelle den, men jeg har valgt å beholde skallet på. Riv så agurken på et rivjern, og ha den i en sil, strø over litt salt og la det stå i noen minutter så agurken slipper litt væske. Da vil tzatzikien få en tykkere konsistens. Ha agurken på et papir og klem ut væsken.

Bland så sammen agurken med resten av ingrediensene og rør godt, la det stå og trekke litt så smakene får satt seg.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat