Tzatziki er en utrolig god dressing av yoghurt og agurk som er mye utbredt i østlige deler av Middelhavet, spesielt i Tyrkia og Hellas. Den opprinnelige versjonen lages ikke med dill, men jeg liker å lage den med dill siden jeg føler at det fremhever agurken. Når det kommer til agurken så foretrekker jeg heller å bruke miniagurker fordi jeg syns det er mer smak på de enn på vanlig agurk. Tzatziki er veldig lett og lage, og passer til det meste, både kylling, fisk og kjøtt.
Ingredienser
Du trenger:
1 miniagurk (bruk to hvis de er veldig små)
1 bunt fersk dill
1 hvitløksfedd (bruk to hvis de er veldig små)
3 ss gresk yoghurt
En klype sukker
En liten skvis sitronsaft
Salt og pepperSlik gjør du:
1 miniagurk (bruk to hvis de er veldig små)
1 bunt fersk dill
1 hvitløksfedd (bruk to hvis de er veldig små)
3 ss gresk yoghurt
En klype sukker
En liten skvis sitronsaft
Salt og pepperSlik gjør du:
Begynn med å vaske agurken godt hvis du skal bruke skallet, du kan også skrelle den, men jeg har valgt å beholde skallet på. Riv så agurken på et rivjern, og ha den i en sil, strø over litt salt og la det stå i noen minutter så agurken slipper litt væske. Da vil tzatzikien få en tykkere konsistens. Ha agurken på et papir og klem ut væsken.
Bland så sammen agurken med resten av ingrediensene og rør godt, la det stå og trekke litt så smakene får satt seg.
Bland så sammen agurken med resten av ingrediensene og rør godt, la det stå og trekke litt så smakene får satt seg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar