Idag måtte jeg bare bake igjen. Disse kjeksene er inspirert av snickerskjeksene jeg lagde tidligere. Jeg synes at de ble så gode både på smak og konsistens, at jeg bare måtte prøve å lage noen lignende kjeks med andre ingredienser. Så jeg tok cashew nøtter og havregryn istedenfor peanøtter. Så hadde jeg cashew nøtter i kjeksen, da kjeksen formes som en slags lav skål. Over cashew nøttene er det et lag med sjokolade, og over der igjen hvit sjokolade, som ikke gikk helt etter planen pga spruteflasken min som ikke var samarbeidsvillig. Så det ser faktisk ut som et barn har pyntet kjeksene. Men pytt pytt, det er smaken som teller, og den er der helt klart!
Ingredienser
Kjeks:
100g cashew nøtter
50g havregryn
En klype salt
50g smør
3 ss sukker
1 egg
60g hvetemel
1/2 ts natron
Du trenger også:
2 lys kokesjokolade
1 hvit sjokolade
80g cashew nøtter
Slik gjør du:
Begynn med å riste cashew nøttene og havregrynet, legg på et stekebrett med bakepapir å sett midt i ovnen på 150°C varmluft i 6-8 minutter. Avkjøl og kjør glatt i foodprosessoren.
Smelt så smøret, og avkjøl, rør så inn sukkeret.
Ha så cashew og havregryn i smøret, og bland sammen. Ha i egget, og rør det inn.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål å sikt inn, rør godt, dekk med plastfolie å sett i kjøleskapet i 1 time.
Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Finn så frem cashew nøtter og grov knus de i en brødpose med en kjevle eller en kjøttklubbe.
Rull så deigen til en lang pølse, å del i 16 like store emner, lag en ball og klem ned på brettet, form kjeksene som lave skåler, brett opp kantene, og klem ned i midten, legg så de grovknuste cashew nøttene i «skålene», og press de litt ned. Stek kjeksene midt i ovnen i 8-10 minutter, og avkjøl på rist. De gjenværende cashew nøttene, kan du knuse i mindre biter, for å strø over sjokoladen etterpå.
Smelt så den lyse kokesjokoladen, og derretter den hvite, ha så sjokoladen over i spruteflaske eller sprøytepose.
Ha først et lag med lys kokesjokolade så det dekker nøttene, og dryss over knuste cashew nøtter, ha kjeksene på tallerkenener og sett i fryseren i noen minutter så sjokoladen stivner.
Lag så et mønster over den lyse kokesjokoladen med den hvite sjokoladen, og sett i kjøleskapet til den hvite sjokoladen har stivnet.
Kjeksene holder seg best når de oppbevares i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar