Pastaform er noe alle kan lage, og det beste er at man kan putte hva man vil i den. Jeg liker bedre å lage pastaen selv, men når det kommer til fusilli, så tillater jeg meg å kjøpe det på butikken siden det er umulig å lage uten pastamaskin. Jeg har bare brukt det jeg hadde i kjøleskapet, og endte da opp med en grønnsaks pastaform, enkelt, raskt og velsmakende måltid.
Ingredienser
Du trenger:
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
3 klase tomater
8 cherrytomater
1 gulrot
1 rødløk
1/4 paprika
6 middels store sjampinjonger
1 bunt frisk oregano
2 bunter frisk bladpersille
2 dl vann
2 ss creme fraiche
Sitronsaft
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Du trenger også:
5 håndfuller fusilli pasta
Revet ost
Slik gjør du:
Begynn med å skrelle tomatene og skjær i terninger, finhakk sjalottløk og hvitløk, og ha alt i samme skål.
Riv så gulroten på et rivjern og ha i en skål for seg selv.
Skjær så paprika, rødløk og sjampinjong å ha i samme skål.
Finhakk så frisk oregano og persille.
Ha så vann i en kjele og ha litt olivenolje olje i en panne.
Når vannet koker har du i pastaen og koker pastaen etter pakkens anvisning.
Når oljen er varm har du i tomatene, hvitløk og sjalottløk. La det frese på middels varme til tomatene begynner å slippe væske, ha så i 1 dl av vannet, ha i salt og pepper og la det putre litt til, så har du i gulrøttene og rører de inn, og lar det putre videre.
Ha så i urtene, bland godt inn og la det putre videre.
Ha så i resten av grønnsakene og resten av vannet, ha i litt salt og pepper og la det putre videre.
Ha så i creme fraiche, rør den godt inn, og smak til med salt og pepper og sitronsaft.
Til slutt har du pastaen i pannen og blander alt godt sammen.
Ha så alt over i en ildfast form og dryss over ost. Jeg brukte rester av geitost som jeg hadde i kjøleskapet og litt parmesan.
Sett så formen midt i ovnen på 200°C varmluft i 15-20 minutter, og avkjøl.
Dryss over litt finhakket oregano før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar