Havreflarn er noe jeg alltid har vært glad i, helt fra jeg var liten, da gikk det mest i de på butikken og hansa julebrus. Nå i ettertid har jeg heller begynt å lage de selv, og siden alt smaker mye bedre med sjokolade, så var det ingen tvil om at havreflarnene skulle være med sjokolade også. Å ta sjokolade på alle julekakene har vel blitt en trend her i huset, til og med de resterende mandel og pistasj juletre kakene fikk også sjokolade på seg før de ble spist opp, og smakte definitivt bedre med sjokolade de også. Jeg endte opp med 18 middels store havreflarn, 36 totalt da de legges oppå hverandre.
Ingredienser
Du trenger:
80g meieri smør
120g lettkokte havregryn
1 egg
120g sukker
1 toppet ss hvetemel
1 ts natron
En klype kardemomme
Du trenger også:
100g freia lys kokesjokolade
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200°C.
Begynn med å smelte smøret i en kjele, ha i havregrynet, og rør det godt sammen.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen det tørre i enn skål og sikt inn i eggedosisen.
Vend så inn havregrynet og smøret.
Ha så bakepapir på stekebrettet og bruk en teskje til å lage små klatter på bakepapiret, du kan forme de rundere og evt. presse de litt ned.
Pass på at det er god avstand mellom havreflarnene fordi deigen flyter utover når de stekes. Jeg hadde 9 på hvert brett.
Stek så havreflarnene midt i ovnen til de er gylne i kantene, ca 6-7 minutter.
Avkjøl de på brettet, til de er stive nok til å flyttes over på rist.
Smelt så sjokoladen over vannbad eller i en kjele.
Finn så frem tallerkenener eller brett og ha sjokoladen på halvparten av havreflarnene med en teskje og legger de andre oppå med den flate siden mot hverandre. Når du har lagt de oppå hverandre, snur du de og setter de i kjøleskapet.
La de stå i kjøleskapet i en time eller to før servering.
Smaker best om de oppbevares i en boks i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar