Mozarella pizzasnurrer er utrolig godt! Et perfekt alternativ når du vil ha noe annet enn brødskiver til frokost eller kvelds.
Deigen kan lages på forhånd kvelden før og has i kjøleskapet over natten, ellers så må den heves til dobbel størrelse som vanlig og så etterheves igjen med fyllet i.
Jeg har brukt resten av pizzasausen jeg lagde til minipizzaene, oppskriften på pizzasausen finner du her.
Denne denne deigen egner seg til både minipizza og pizzasnurrer, så du kan også lage to minipizzaer og to pizzasnurrer da den deles i fire emner.
Ingredienser
Deigen:
60g tine meierismør
1,5 dl lunkent vann
2 ts sukker
4 ts tørrgjær
320g pizzamel
2 ss tørket oregano
1/2 ts bakepulver
En klype salt
1 ss olivenolje
Du trenger også:
Pizzasaus
Mozarella
Parmesan
Revet ost
Tørket oregano
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Smelt smøret og avkjøl.
Bland så sammen sukker og tørrgjær i lunkent vann til gjæren har løst seg opp, dekk så målebegeret og vent ca. 10 minutter til det har dannet seg et skumlag på toppen.
I mellomtiden kan du blande sammen pizzamel, bakepulver, salt og oregano i en bolle.
Ha så i smøret og rør det inn sammen med olivenoljen rett før du har i gjærblandingen.
Bland først sammen med en gaffel eller skje og elt så deigen etterhvert til du har en fast deig som slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie å sett et lunt sted på kjøkkenbenken, la deigen heve til dobbel størrelse.
Skal du lage deigen en dag i forveien kan du la den stå litt på kjøkkenbenken før du setter den i kjøleskapet.
Skjær så mozarella i strimler, og riv osten, jeg hadde parmesan og geitost så jeg brukte det.
Del så deigen i 4 emner og legg 2 emner tilbake i bollen, rull så deigen til like lange pølser, skjær de i to og kjevle de flate.
Smør så på pizzasausen og legg på mozarella strimlene, ta så tak i sidene på deigen, brett de sammen og klem ned.
Flett så sammen de to fylte pølsene.
Sett så stekeovnen på 200°C over og under varme.
La så mozarella pizzasnurrene etterheve i 10-15 minutter og pensle de med pizzasaus, ha over litt revet ost og dryss over tørket oregano.
Stek så mozarella pizzasnurrene midt i ovnen i 10 minutter, og avkjøl.
Jeg lagde kun to snurrer først, du velger selv om om du vil lage alle fire med en gang eller om du vil lage to snurrer og to minipizzaer, jeg tror jeg går for begge deler ihvertfall.
Kommentarer
Legg inn en kommentar