Brownie cookies med sjokoladebiter, både hvit sjokolade og lys kokesjokolade må være noe av det beste når det kommer til cookies, så da tenkte jeg at jeg skulle lage det.
Det går ganske raskt å lage det, og det er også lett å lage det og så smaker det bare helt himmelsk, for de som er glad i søtt da.
Du kan også evt. lage disse med f eks. 70% kokesjokolade, hvis du heller ønsker det.
Denne oppskriften gir til sammen 18 store cookies.
Ingredienser
Du trenger:
100g lys kokesjokolade
75g tine meierismør
1 egg
3 ss sukker
2 ss brunt sukker
125g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts natron
2 ss potetmel
50g lys kokesjokolade
50g hvit sjokolade
Slik gjør du:
Begynn med å smelte 100g lys kokesjokolade, og skjær smøret i terninger og rør inn vekselvis i 3-4 omganger og avkjøl noe.
Pisk så egg og sukker lyst for hånd.
Bland så sammen hvetemel, vaniljesukker og natron i en liten skål.
Hell så sjokoladen i egg og sukker blandingen, og bland godt sammen.
Sikt så inn det tørre i skålen og bland det inn i deigen.
Sikt så inn 2 ss potetmel og rør det også inn.
Finhakk så lys kokesjokolade og hvit sjokolade, legg noen biter til side i en skål for å «pynte med».
Ha så resten av sjokoladen i deigen og rør inn med en gaffel, jeg føler ihvertfall at en gaffel egner seg best til å røre i deig, så jeg bruker som oftest det.
Dekk så bollen med og sett deigen i kjøleskapet i 1-2 timer.
Sett stekeovnen på 180°C.
Finn frem to stekebrett med bakepapir og en teskje for å forme små deigklumper, bare ikke klem ned deigen, den vil flyte utover i ovnen.
Ta så sjokoladen som du satt til side og fordel på toppen på alle cookies’ne.
Det er viktig at det er godt med mellomrom mellom deig klumpene, maks 9 per brett.
Stek så cookies’ne midt i ovnen i 10-12 minutter, og avkjøl på rist.
Brownie cookies’ne smaker best om de oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar