Du har sikkert spist fløtegratinerte poteter mange ganger, men har du noen gang spist fløtegratinert blomkål? Jeg fant plutselig ut at jeg skulle prøve det, siden jeg er så glad i både blomkål og fløtegratinerte poteter.
Det ble utrolig godt, smaker litt som blomkålsuppe, bare med ost og parmaskinke i tillegg.
Så om du er glad i blomkål så anbefaler jeg å bytte ut potetene med blomkål neste gang du skal lage fløtegratinerte poteter.
Ingredienser
Du trenger:
1 blomkål
1/2 persillerot
2 sjalottløk
2 hvitløksfedd
2 dl kremfløte
1 dl geitemelk
4 bunter frisk basilikum
2 bunter frisk bladpersille
2 ss creme fraiche
Salt og pepper
Revet ost
Du trenger også:
Parmaskinke
Basilikum
Slik gjør du:
Begynn med å skylle og plukk ut små buketter av blomkål og ha i en skål eller i en dyp tallerken.
Skjær så persillerot i strimler og ha oppi sammen med blomkålen.
Finhakk så hvitløk og sjalottløk og ha i en skål.
Finhakk så frisk basilikum og bladpersille.
Finn frem en gryte og ha i olivenolje, fres så løken blank på høy varme, skru så ned varmen til middels å ha i blomkålen og rør det sammen.
Ha så i kremfløte, melk, basilikum, bladpersille, salt og pepper, rør godt og la det putre litt under lokk. Rør av og til så det ikke går i bunnen eller koker over.
Når det begynner å tykne har du i creme fraiche og litt mer salt og pepper og rører inn creme fraichen, la det putre litt til så det tykner litt til. Sett så gryten til side og rør inn revet ost. Jeg brukte revet mozarella.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Hell så alt i en ildfast form, dryss over revet ost, og sett formen på rist midt i ovnen i 15 minutter, og avkjøl i noen minutter etter at du har tatt den ut.
Når det er rundt 8 minutter igjen finner du et brett, og har på bakepapir. Legg så to skiver parmaskinke på brettet og sett nederst i ovnen. Tas ut samtidig som den fløtegratinerte blomkålen.
Knus så parmaskinken med hendene og hakk litt frisk basilikum og dryss over før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar