Brownies må være den raskeste kaken å lage.
Idag tidlig når jeg stod opp hadde jeg utrolig lyst til å lage en kake. Så jeg spiste frokost og satte i gang.
Først skulle jeg bare lage brownies, men så kom det tilfeldigvis noen cashewnøtter med også underveis.
Det er også cashewnøtter i sjokolade ganachen og så drysset jeg også noen cashewnøtter over brownien.
Utrolig god kake, og en av de letteste og raskeste kakene man kan lage.
Ingredienser
Brownies:
120g usaltede cashewnøtter
100g Freia lys kokesjokolade
50g Freia 70% kokesjokolade
75g smør
3 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1/2 ts natron
2 toppede ss hvetemel
Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
100g Freia lys kokesjokolade
Du trenger også:
2 håndfuller cashewnøtter
En klype salt til nøttene
Slik gjør du:
Begynn med å riste cashewnøttne i ovnen på 150°C varmluft i 8-10 minutter og avkjøl.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Smelt sjokoladen, skjær smøret i terninger og vend inn i sjokoladen vekselvis, avkjøl noe.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Hell så sjokoladen i eggedosisen og vend den inn.
Knus så cashewnøttene med en kjøttklubbe eller kjevle og vend inn sammen med natron.
Sikt så inn melet, og ha røren i en ildfast form eller i en mindre langpanne form. Hvis kaken hever veldig eller blåser seg opp må du stikke hull i den med en tannpirker eller et grillspyd.
Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter.
Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten, sett kjelen til side, ha i sjokoladen og vent noen minutter.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, og avkjøl noe
Rist så cashewnøttene i en varm panne på middels varme.
Mot slutten har du halvparten over på en tallerken og grovknuser de, så heller du de i ganachen, og rører godt.
Resten av nøttene rister du videre i pannen med litt salt, så skal de knuses lett og drysses over brownien.
Fordel så ganachen over brownien og dryss over cashewnøtter, sett kaken kaldt til ganachen har stivnet.
1-2 timer i kjøleskapet, eller 30 minutter i fryseren, men ta den ut i tide så den ikke frosner. Kaken oppbevares i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar