Havre og cashewnøtter er en fantastisk kombinasjon. Jeg har laget havre og cashew kjeks før, men da med hvetemel og potetmel, denne gangen ville jeg prøve med speltmel.
Om det blir så mye sunnere er vel ikke et tilfelle her pga smøret. Men jeg bare kan ikke bruke margarin, fordi det gjør rett og slett vondt i hjerteroten, skal man bake så må man ha smør, fordi det gir smak til baksten i motsetning til margarin.
Disse kjeksene kan brukes som bunn til ostekake, de kan dyppes i sjokolade, eller bare spises som de er.
Ingredienser
Du trenger:
50g smør
85g cashewnøtter
100g lettkokte havregryn
2 ss brunt sukker
1 egg
En klype salt
1 ts natron
2 ss siktet speltmel
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret og avkjøl noe.
Kjør så cashewnøtter og havre glatt med en foodprosessor, ha i sukkeret, og kjør videre til det har blandet seg.
Bland så sammen havre og cashew blandingen med smøret og rør sammen.
Ha så i egget og en klype salt og bland sammen.
Tilsett så natron og speltmel og bland deigen godt sammen.
Legg så deigen på plastfolie, trykk den flat og pakk den inn i folien, legg så deigen i kjøleskapet i ca. 1 time.
Sett stekeovnen på 160°C varmluft.
Finn så frem to brett og ha på bakepapir.
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og klipp en brødpose.
Ta ut deigen å legg deigen på bakepapiret eller rett på benken, ha så brødposen over, pg kjevle ut deigen til ca. 1/2 cm tykkelse.
Stikk ut kjeksene med en rund utstikker, et glass eller en kopp.
Fjern deigen rundt og løft forsiktig over på brettet.
Stek kjeksene midt i ovnen i 7-8 minutter.
Avkjøles på brettet, før de flyttes over på rist.
Oppbevares i en tett boks, hvis du skal dyppe de i sjokolade bør de oppbevares i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar