Oreo er noe av det beste jeg vet, så siden det begynner å bli en stund siden sist jeg lagde kake, så hadde jeg rett og slett lyst på en form for en Oreo kake, så da ble det en Oreo bringebær kake.
Kaken består av en sjokolade mousse, bringebær mousse og hvit sjokolade mousse, og en klassisk Oreobunn.
Ingredienser
Bunn:En og en halv pakke Oreo
80g smør
Sjokolade mousse:
3 gelatin plater
75 ml kremfløte
100g lys kokesjokolade
50g selskaps sjokolade
200 ml pisket kremfløte
Bringebærmousse:
130g bringebær
3-4 ts sukker
2 ss vann
3 gelatin plater
100g Philadelphia
150ml pisket kremfløte
Hvit sjokolade mousse:
2 gelatin plater
75 ml kremfløte
150g hvit sjokolade
200g Philadelphia
150 ml pisket kremfløte
Bringebær og Oreo til topping
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret.
Knus så Oreo kjeksen i to brødposer eller i en fooprosessor.
Ha så den knuste kjeksen i smøret og rør godt sammen.
Finn så frem en kakeform, ha bakepapir i bunnen og klem ned oreo bunnen med en teskje til den er fast og jevn.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en halv time.
Lag så sjokolademoussen.
Bløtlegg gelatin platene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp fløten, klem ut væsken fra gelatinen, å ha den i fløten, rør til gelatinen har løst seg helt opp.
Ha så i sjokoladen, og beveg litt med pannen for å dekke all sjokoladen og vent noen minutter før du rører, rør til det blir glatt.
Pisk så kremfløten stiv, ha sjokoladen i en bolle, og vend inn kremfløten.
Fordel så sjokolade moussen jevnt over Oreo bunnen, dekk formen med plastfolie og sett i fryseren i en 1-2 timer.
Lag så bringebær moussen.
Ha bringebær i en kjele og mos de, ha så i sukker og vann og la det putre på middels varme til sukkeret har løst seg opp.
Sil så ut steinene, og ha bringebær saften tilbake i kjelen, og gi det et lite oppkok til.
Bløtlegg så gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, klem ut væsken, og rør inn i bringebær saften.
Ha så Philadelphia i en bolle, og rør den med en gaffel.
Ha så i bringer geleen og rør sammen med en visp.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn vekselvis i bringebær kremen.
Fordel så bringebær moussen jevnt over sjokoladen moussen, dekk formen med plastfolie og sett tilbake i fryseren i 1-2 timer til.
Lag så den hvite sjokolade moussen.
Varm opp fløten, og bløtlegg gelatinen på samme måte som beskrevet.
Ha gelatinen i kremfløten og rør den inn til den har løst seg helt opp.
Ha så i den hvite sjokoladen, beveg litt på pannen for å dekke all sjokoladen, vent noen minutter og rør sammen.
Ha så Philadelphia i en bolle og rør den lett med en gaffel.
Ha så den hvite sjokoladen i Philadelphia’en, og bland godt med en visp.
Pisk så kremfløten stiv, og rør den inn med en visp til kremen er klumpfri.
Fordel så den hvite sjokolade moussen jevnt over bringebær moussen.
Dekk så formen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 3-4 timer.
Pynt så kaken med bringebær og Oreo.
Kommentarer
Legg inn en kommentar