Av og til så har man bare rett og slett lyst på pizza, som meg i dette tilfellet.
Jeg kom til å tenke på at det kunne vært godt med pesto istedenfor for pizza saus på pizzaen her om dagen.
Så da gikk jeg å sjekket i kjøleskapet, og heldigvis var det akkurat nok basilikum til å lage pesto, så da satte jeg bare i gang.
Resultatet ble som forventet, utrolig godt!
Det er bare noe med den kombinasjonen mellom tomater, pesto og mozzarella som fungerer så utrolig bra sammen.
Ingredienser
Pizzabunn:
2 dl lunkent vann
1/2 pose tørrgjær
1 ts sukker
275g pizza mel
1 toppet ts luftigere bakst
En klype salt
2 ss olivenolje
Pesto:
2 hvitløksfedd
15-20g basilikum blader
30g parmesan
En håndfull usaltede cashewnøtter
50 ml olivenolje
Sitronsaft
Salt og pepper
Topping:
Fersk mozzarella
Revet parmesan
Cherry tomater
Frisk basilikum
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Bland sammen gjær, sukker og lunkent vann i et målebeger til gjæren har løst seg helt opp.
Dekk målebegeret med plastfolie eller et lite asjett til det har dannet seg et skumlag på toppen.
Bland så sammen det tørre i en bolle, rør og tilsett olivenolje og gjærblandingen.
Bland så sammen deigen og elt deigen godt, den skal være klissete, og slippe bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la den stå å heve et lunt sted til dobbel størrelse.
Lag så pestoen.
Ha alle ingrediensene unntatt parmesan, sitronsaft, salt og pepper i en skål eller et beger egnet for stavmikser.
Kjør glatt med stavmikser, og ha i parmesan, og bland den inn.
Ha så pestoen i en skål, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sett så pestoen i kjøleskapet.
Sett stekeovnen på 220°C over og under varme.
Finn frem et brett med bakepapir, dryss over semulegryn og form deigen direkte på brettet.
Skjær så mozzarella i terninger, cherrytomater i båter og riv litt parmesan.
Ha så pesto på pizzaen, dryss over parmesan, fordel mozzarella og tomat rundt om kring på pizzaen.
Stek pizzaen nederst i ovnen i 15-20 minutter.
Finhakk gjerne litt basilikum og dryss over før servering. Jeg var tom for basilikum, og måtte bruke persille istedet, men det funket det også.
Kommentarer
Legg inn en kommentar