Sushi er egentlig noe jeg i utgangspunktet har vært veldig skeptisk til, men etter å ha prøvd å lage risboller med røkt laks, så synes jeg overraskende nok at det smakte veldig godt.
Laksen er rullet i tynne agurk skiver, og pakket inn i ris. Jeg har brukt plastfolie til å forme risbollene med. I tillegg har jeg også laget en sitrus soyasaus med lime, sitron og klementiner.
Dette er et perfekt alternativ til et mellommåltid, eller hvis du vil ha noe annet enn brødskiver til frokost eller kvelds.
Ingredienser
Du trenger:
2 dl ris
2-3 skiver laksefilet
1-2 mini agurker
Du trenger også:
2 ss soyasaus
Saften fra en klementin
Noen dråper lime og sitron
Slik gjør du:
Begynn med å koke risen.
Skjær så miniagurken i tynne strimler med et mandolinjern.
Skjær så røkelaksen i mindre biter.
Rull så røkelaksen i agurken, og legg den på brettet med skjøten ned.
Finn frem litt plastfolie, legg en ss ris på plastfolie, legg så laksen som er rullet inn i agurken oppå med skjøten ned. Ha litt ris over og form risbollene i plastfolien (Se bilde under). Legg de ferdige risbollene på en tallerken.
Ha så soyasaus i en skål, ha i saften fra klementin, lime og sitron, og bland godt sammen, du må gjerne ha i en ts honning også om du ønsker det. Du kan også kun bruke soyasaus, uten å tilsette noe.
Kommentarer
Legg inn en kommentar