Det er morsdag idag, så da er det jo en selvfølge at mamma skal få kake. Dette er en sjokoladekake med sjokolademousse fyll, dekket av sjokolade ganache og pyntet med diverse sjokolade pynt og blomsten er laget av sukkerpasta farget med konditorfarge.
Så måtte jo også kjæresten min sin mor få en kake, så da hjalp han meg med å lage en til henne også. Det ble ganske sent, men begge kakene er levert til to fornøyde mødre.
Bedre sjokoladekake får man ikke, sjokoladekake med sjokolade mousse og sjokolade ganache.
Det er samme kake, men de er bare pyntet forskjellig.
Ingredienser
Sjokoladekake:
100g Freia 70% kokesjokolade
50g smør
2 egg
2 ss sukker
2 ss brunt sukker
100g hvetemel
1 ts natron
Sjokolademousse:
1 dl kremfløte
3 gelatinplater
100g Freia selskaps sjokolade
50g Freia lys kokesjokolade
2 dl kremfløte (stivpiskes)
Sjokolade ganache:
50 ml kremfløte
150g Freia lys kokesjokolade
Sjokolade pynt:
150g Freia lys kokesjokolade
60g hvit sjokolade
Blomst:
Sukkerpasta
Konditorfarge
Slik gjør du:
Begynn med å lage sjokoladekaken.
Sett stekeovnen på 200°C.
Smelt sjokoladen i en kjele eller over vannbad og rør inn smøret vekselvis, sett så til side og avkjøl.
Bland så sammen hvetemel og natron i en liten skål.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis, hell så sjokoladen i eggedosisen og vend forsiktig inn.
Sikt så inn det tørre og ha kakerøren i en smurt form med bakepapir langs kantene.
Stek så kaken midt i ovnen i 15-20 minutter, og avkjøl kaken helt før du deler den og har moussen på.
Lag så sjokolademoussen.
Bløtlegg gelatin platene i kaldt vann i 5 minutter.
Varm opp fløten, klem ut væsken fra gelatinen, å ha den i fløten, rør til gelatinen har løst seg helt opp.
Ha så i sjokoladen, og beveg litt med pannen for å dekke all sjokoladen og vent noen minutter før du rører, rør til det blir glatt.
Pisk så kremfløten stiv, ha sjokoladen i en bolle, og vend inn kremfløten vekselvis.
Del så kaken i tre, dynk alle bunnene og bygg opp med moussen lag på lag og sett i fryseren i en time.
Til dynk har jeg bare brukt en skvett kremfløte, vann og oboy, du trenger til sammen ca 150ml væske. Det er viktig å dynke kaken for å unngå at den blir tørr.
Varm så opp kremfløten til det begynner å komme damp opp.
Trekk så kjelen til side, knekk sjokoladen i biter og ha den i kremfløten, beveg litt med kjelen for å fordele kremfløten over sjokoladen, og vent 5-10 minutter, og rør til du får en glatt og fin ganache. Avkjøl ganachen før du har den på kaken.
Sjokolade pynten lages enkelt ved å smelte sjokolade, ha den i en ildfast form med plastfolie og sette i fryseren til sjokoladen stivner igjen, for å lage hjerter finner du en tallerken og har på plast folie, så heller du bare sjokoladen i pepperkake form ( ca. 1-2 ts), løfter forsiktig opp, og setter i fryseren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar