Etter at jeg lagde mini tortilla lefser med agurk og avokado salat hadde jeg to lefser til overs så da ble det taco.
Da kunne jeg ikke dy meg, fordi jeg tenkte at det blir jo ikke taco uten tacokrydder, så jeg åpnet krydder skuffen og lagde en tacomix, i tillegg hadde jeg også i røkt paprikapulver og chipotle pulver for å få en smoky smak.
Veggie tacoen er fylt med grillet (grillpannestekt) aubergine og squash som er dyppet i tacokrydderet, og revet ost som er blandet med hvitløk, rød og grønn chili og resten av tacokrydderet. Jeg har også laget en rask creme fraich chipotle dressing til å dyppe tacoen i.
Ingredienser
Tacokrydder:
2 ts spisskummen
1 ts koriander malt
1 ts chili pulver (meksikansk)
3 ts røkt paprikapulver
2 ts chipotle pulver
2 ts tørket oregano
2 ts tørket koriander
Du trenger også:
Aubergine og squash i delvis tynne skiver
Revet ost
1 hvitløksfedd
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
2 tortilla lefser
Creme fraiche chipotle dressing:
2-3 ss creme fraiche
2 ts chipotle pulver
2 ts røkt paprikapulver
1 ts spisskummen
1-2 ts tørket koriander
1-2 ts tørket oregano
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage tacokrydderet.
Bland alle krydderne sammen i en skål.
Finhakk så hvitløk og chili, og skjær aubergine og squash i delvis tynne skiver.
Finn frem en grillpanne og sett den på høy varme, uten å ha noe form for olje i den, vent til pannen er varm og stek squash og aubergine skivene på begge sider til de er de er delvis gjennomstekt og har fått grillmønster på begge sider og legg de på en tallerken.
Dypp så aubergine og squash skivene i tacokrydderet og gni inn krydderet så det blir godt fordelt.
Ha så revet ost i en liten skål og ha i chili og hvitløk, og bland sammen, ha så i resten av tacokrydderet og rør det inn.
Sett så grillpannen tilbake på platen, på middels varme.
Finn frem tortilla lefsene og ha osten på den ene siden, legg så aubergine og squash skivene over, og ha over resten av osten. Brett så lefsene, hvis de går opp igjen kan du holde de de nede med stekespaden først når du skal steke de, og når du snur de så trenger du ikke å holde de nede lenger.
Mens tacoene ligger i grillpannen, og du venter på å snu de kan du lage dressingen.
Ha creme fraiche og krydderet i en skål, bland sammen og smak til med salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar