Aubergine er noe jeg spiser ganske så sjelden, jeg vet ikke hvorfor fordi man kan gjøre så mye med den. Idag har jeg laget en aubergine steak, og litt blomkålris for å ha vedsidenav. Dette er et raskt, enkelt og velsmakende måltid, og i tillegg er det vegansk.
Jeg syns det var veldig godt ihvertfall, og litt spicy pga chilien i blomkålrisen.
Det er utrolig hva man kan få til med grønnsaker, som blomkål og aubergine.
Ingredienser
Aubergine steak:
3 passe tykke skiver aubergine
1 hvitløksfedd
2-3 bunter bladpersille
Olivenolje til pensling
Salt
Blomkålris:
1/2 blomkål
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
1 liten sjalottløk
2 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
Salt og pepper
Sitronsaft
Slik gjør du:
Begynn med å skjære auberginen i skiver, ha salt på begge sider og legg de på et papir så de slipper litt væske.
Finn så frem en grillpanne og stek aubergine skivene på høy varme til de har fått grillmønster på begge sider, ta de så ut av pannen og legg de på et brett.
Finhakk så hvitløk og bladpersille, pensle aubergine skivene med olivenolje på begge sider og dryss over hvitløk og persille på den ene siden som vender opp.
Pakk så aubergine skivene i aluminiumsfolie og la de ligge i 20-30 minutter.
I mellomtiden kan du forbedrede blomkålrisen, skyll blomkålen og riv den med et rivjern.
Finhakk hvitløk, sjalottløk, chili og bladpersille.
Stek så aubergine skivene i midt i ovnen på 200°C i 15-20 minutter.
Ha så blomkålrisen i en panne med litt olje og la det frese, ha så i hvitløk og sjalottløk, og la det frese videre før du har i chilien, til slutt har du i bladpersille, og når blomkålen er mør smaker du til med salt, pepper og sitronsaft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar