Muldvarp kake er en tysk kake som opprinnelig heter «Maulwurfkuchen».
Den har fått navnet sitt rett og slett fordi den ser ut som en haug etter muldvarpen har gravd seg opp av jorden, og siden jeg vil øve meg på å lage sukkerpasta figurer så prøvde jeg å lage en muldvarp til å ha på kaken, siden det heter jo tross alt muldvarpkake.
Kaken er en banan og sjokolade kake, en mascarponekrem med sjokoladebiter, bananer, og toppen til kaken som er skjært bort og smuldret opp for å drysse over kremen, det ser faktisk litt ut som jord, og i tillegg har jeg også revet litt sjokolade.
Ingredienser
Bunn:
100g selskaps sjokolade
50g smør
2 egg
2 ss brunt sukker
2 modne bananer
1-2 ss creme fraiche
1 ts natron
100g hvetemel
Krem:
1 boks mascarpone
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
50g selskaps sjokolade
Du trenger også:
2-3 bananer (i kaken)
Pynt:
Kakesmuler
Revet kokesjokolade
Sukkerpasta
100g selskaps sjokolade
50g smør
2 egg
2 ss brunt sukker
2 modne bananer
1-2 ss creme fraiche
1 ts natron
100g hvetemel
Krem:
1 boks mascarpone
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
50g selskaps sjokolade
Du trenger også:
2-3 bananer (i kaken)
Pynt:
Kakesmuler
Revet kokesjokolade
Sukkerpasta
Slik gjør du:
Begynn med å lage kaken.
Sett stekeovnen på 200°C og kle formen med bakepapir langs kantene.
Smelt sjokoladen, skjær smøret i terninger, og vend inn i sjokoladen vekselvis og avkjøl.
Finn så frem en foodprosessor, ha i egg, brunt sukker og bananer, og kjør til du får en kremaktig konsistens.
Ha så i sjokoladen og creme fraiche og kjør videre til det har blandet seg.
Bland så sammen mel og natron og ha i blandingen kjør videre til det har blandet seg.
Hell så kake røren i en form, og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter og avkjøl.
Lag så kremen.
Rør sammen mascarpone og vaniljesukker i en bolle, og pisk kremfløten stiv i en annen bolle.
Vend så inn kremfløten i mascarponekremen, finhakk sjokoladen og ha den i kremen, bland godt.
Skjær så av toppen på kaken, bland sammen oboy og vann i en kopp eller lag sukkerlake.
Dynk så kaken, ha et tynt lag med krem over og legg på bananene (ha litt sitron på de, så de ikke blir brune), ha så resten av kremen over kaken, dekk bananene og form kremen som en slags topp (se bilde).
Kjør så toppen av kaken som du skjærte av i foodprosessoren til det blir smuler, ha i en skål og riv litt kokesjokolade over, bland sammen og dryss smulene over kremen, og prøv å dekke kaken med smulene.
Pynt så kaken etter eget ønske, den må nødvendigvis ikke pyntes mer, men siden jeg øver meg på å forme sukkerpasta så lagde jeg en liten muldvarp som titter opp av muldvarp kaken.
Sett stekeovnen på 200°C og kle formen med bakepapir langs kantene.
Smelt sjokoladen, skjær smøret i terninger, og vend inn i sjokoladen vekselvis og avkjøl.
Finn så frem en foodprosessor, ha i egg, brunt sukker og bananer, og kjør til du får en kremaktig konsistens.
Ha så i sjokoladen og creme fraiche og kjør videre til det har blandet seg.
Bland så sammen mel og natron og ha i blandingen kjør videre til det har blandet seg.
Hell så kake røren i en form, og stek kaken midt i ovnen i 25-30 minutter og avkjøl.
Lag så kremen.
Rør sammen mascarpone og vaniljesukker i en bolle, og pisk kremfløten stiv i en annen bolle.
Vend så inn kremfløten i mascarponekremen, finhakk sjokoladen og ha den i kremen, bland godt.
Skjær så av toppen på kaken, bland sammen oboy og vann i en kopp eller lag sukkerlake.
Dynk så kaken, ha et tynt lag med krem over og legg på bananene (ha litt sitron på de, så de ikke blir brune), ha så resten av kremen over kaken, dekk bananene og form kremen som en slags topp (se bilde).
Kjør så toppen av kaken som du skjærte av i foodprosessoren til det blir smuler, ha i en skål og riv litt kokesjokolade over, bland sammen og dryss smulene over kremen, og prøv å dekke kaken med smulene.
Pynt så kaken etter eget ønske, den må nødvendigvis ikke pyntes mer, men siden jeg øver meg på å forme sukkerpasta så lagde jeg en liten muldvarp som titter opp av muldvarp kaken.
Kommentarer
Legg inn en kommentar