Jeg vil stadig lage mer og mer selv, til og med krydderblandinger vil jeg også helst lage selv.
Idag var det blomkål tandoori som stod på menyen, da kunne jeg jo egentlig ha brukt krydderet i skuffen, men nei det var det ikke tale om, jeg ville lage krydderblandingen selv, så da gjorde jeg det. Jeg synes ihvertfall at det smakte som Tandoori krydder.
Skal man først lage indisk inspirert mat, så må man ha basmatiris, jeg har faktisk begynt å kjøpe kun det i det siste. Den er litt dyrere, men det smaker ihvertfall som ris skal smake.
Ingredienser
Tandoori krydder:
1 ts tupp nellik
2 ts gurkemeie
2 ts bukkehornkløver
3 ts koriander malt
3 ts spisskummen
1 ts chili hot (piri piri)
1 ts tupp kayennepepper
4 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1 ts ingefær malt
Tandoori marinade:
2-3 ss gresk yoghurt
2-3 ss tandoori krydder
Salt og pepper
Limesaft
Saus:
1 rødløk
1/2 spisspaprika
20 plommetomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 grønn chili
2 dl vann
2-3 ss tandoori krydder
3 laurbærblad
3-4 ss gresk yoghurt
1-2 ss creme fraiche
Salt og pepper
Limesaft
Du trenger også:
1/2 blomkål
2 dl basmatiris
Slik gjør du:
Begynn med krydderet.
Bland først alle krydderne i en skål, og rist dereetter krydderblandingen i en varm tørr panne på middels varme for å slippe ut aromaene i krydderne.
Oppbevar krydderet i en lukket krydderboks hvis du har mer til overs.
Mariner så blomkålen.
Plukk ut buketter av blomkålen, ca. samme størrelse. Skyll blomkålen godt, og ha den i en skål. Ha i salt og pepper, og bland sammen, tilsett så yoghurt, tandoori krydder og lime, og rør det sammen. Dekk så bollen med plastfolie og la blomkålen stå litt i marinaden.
Skjær så grønnsakene til sausen.
Finhakk hvitløk, rødløk og chili, og skjær paprika og tomat i terninger.
Du må gjerne finhakke koriander og ha i sausen også, jeg måtte ha det over etterpå siden jeg er den eneste her i huset som liker det.
Finn så frem en gryte for sausen, en panne for blomkålen og en kjele for risen.
Kok vannet til risen, og kok risen etter pakkens anvisning.
Ha så olje i gryten, jeg brukte kokosolje, ha i løken og la den frese til den blir blank.
Ha så i tomater, hvitløk, chili, krydder og 1 dl av vannet. Smak til med lime, salt og pepper, og ha i laurbærblad.
Ha så i paprikaen, ha på lokket, og la det putre litt.
Ha så blomkålen i en panne, og stek den til den begynner å bli mør.
Ha så i yoghurt og creme fraiche i sausen, og smak til med mer salt, pepper og lime, ha på lokket og la det putre videre, ha så blomkålen i sausen og la den putre videre med lokket på. Smak så til med salt, pepper og lime, og ta ut laurbærbladene før servering. Server med basmatiris og koriander.
Kommentarer
Legg inn en kommentar