Ost og oregano passer utrolig godt sammen.
Når man hører ost og oregano så tenker nok de fleste på Subway, det gjorde faktisk jeg også da jeg lagde dette rundstykkebrødet. Det smaker nok ikke som baguetten vi er vant til fra subway. Men dette må være det mykeste, luftigeste og saftigeste brødet jeg noen gang har fått til å lage bare sånn på sparket, det kan nok skyldes at det er luftigere bakst og creme fraiche i deigen.
Det er også parmesan og oregano i deigen, og så er brødet toppet med en blanding av mozarella og parmesan og tørket oregano.
Ingredienser
Brøddeig:
2 dl melk
3 ts tørrgjær
3 ts sukker
275g hvetemel + 2 ts
1 ts salt
2 ts luftigere bakst
5-6 ts tørket oregano
20g revet parmesan
3 generøse ss creme fraiche
3 ss olivenolje
Du trenger også:
Olivenolje til pensling
– 2 håndfull revet mozzarella
– 12g parmesan
– Tørket oregano
Til topping
Slik gjør du:
Begynn med å varme opp melken i en kjele til den er lunken, rør inn gjær og sukker til gjæren har løst seg helt opp, og ha lokket på kjelen.
La det stå mens du blander sammen resten.
Gjæren skal ha skummet og du skal høre det bruse når du løfter lokket. Det tar fra 5-10 minutter.
Bland så sammen mel, salt, luftigere bakst og oregano i en bolle.
Riv så parmesanen og ha den i bollen, gni så inn parmesanen i melet til det har blandet seg.
Ha så i creme fraiche og rør den inn med en gaffel, ha så i olivenolje og bland den også inn, det kan se veldig klumpete ut, men det skal være det.
Ha så i gjærblandingen og rør sammen med en gaffel til du har fått samlet deigen, dryss så over 2 toppede ts mel og form deigen forsiktig med håndflaten da den er ganske klissete.
Løft så opp deigen og ha litt mel i bunnen av bollen, dryss så mel over deigen, og løft opp bollen for å bevege den i sirkel så hele deigen blir dekket i mel.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen heve på kjøkkenbenken til dobbel størrelse.
Ha så litt mel på et bakepapir og vend bollen for å vippe ut deigen, form så deigen noe så den er rund, og del deigen i 16 emner.
Finn så en ildfast form og ha i bakepapir, form så små boller og legg de i formen. Dekk så formen med plastfolie og etterhev til dobbel størrelse, minst en halvtime, men jo lenger jo bedre. Jeg lot mine stå i opp mot en time.
Sett stekeovnen på 200°C over og under varme.
Riv så parmesan og bland sammen med mozzarella i en skål.
Pensle så rundstykkebrødet med olivenolje og dryss over osten og tørket oregano.
Stek så rundstykkebrødet midt i ovnen på rist i 15-20 minutter. Finhakk litt fersk oregano og dryss over før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar