Jeg visste ikke hva jeg skulle lage her om dagen, fordi jeg hadde nesten ingen mat.
Så da måtte jeg bare ta det jeg hadde i skap, skuffer og kjøleskap å lagde en pizza med en sursøt «pizzasaus», spisspaprika, vårløk, ananas og plommetomater. Overraskende nok ble det faktisk en god pizza.
Så god at jeg har levd på pizza de siste dagene, fordi det var noe helt annet med sursøt saus. Etterpå hadde jeg på spisspaprika, grønn og rød chili, rødløk og ananas, det var også en fantastisk kombinasjon, jeg legger ved bilde nederst.
Sausen kan også brukes til andre ting, som f.eks i en wok eller i en gryterett, men anbefales på pizzaen.
Ingredienser
Pizzadeig:
1 dl lunkent vann
4 ts tørrgjær
1-2 ts sukker
175g pizzamel
1 ts luftigere bakst
En klype salt
2 ss olivenolje
Semulegryn til å forme pizzaen
Sursøt ''pizzasaus'':
1 rødløk
1 rød chili
15-18 plommetomater
2 ss olivenolje
1 dl ananas juice
1 ss brun eddik
1 ss soyasaus
1 ss honning
Salt og pepper
Lime
Topping:
Revet parmesan
Vårløk
Spiss paprika
Ananas
Plommetomater
Slik gjør du:
Begynn med å røre sammen gjær og sukker i lunkent vann til gjæren har løst seg helt opp.
Dekk så måle begeret med et lite asjett og vent til det har dannet seg et skumlag på toppen.
Bland så sammen det tørre i en bolle, ha i olivenolje og gjær blandingen, rør først sammen deigen med en gaffel og elt den for hånd etterhvert til den er jevn og slipper bollen lett, men den skal samtidig være litt klissete.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, minst en time.
Lag så sausen.
Finhakk rødløk og chili, og skjær tomatene i båter.
Ha så olivenolje i en kjele og fres grønnsakene.
Ha så i ananas juice, eddik og soyasaus og la sausen koke inn under lokk i en halv times tid, salt og pepre under veis, og smak til med salt, pepper og lime.
Kjør så sausen glatt med stavmikser og avkjøl.
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme.
Ha så semulegryn på et brett med bakepapir, finn frem deigen og form den på brettet.
Stikk små hull i bunnen med en tannpirker og la den etterheve mens du forbereder toppingen.
Skjær så paprika, vårløk, ananas og plommetomater og riv parmesan på et rivjern.
Ha så på saus, ost og resten av toppingen, jeg hadde kun halvparten av vårløken på før jeg tok den i ovnen, og resten etter at jeg tok den ut av ovnen. Stek pizzaen nederst i ovnen i 12-15 minutter.
Dryss evt. over noen friske urter før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar