Blomkål fajitas, hvorfor ikke?
Var det jeg tenkte idag da jeg skulle lage middag.
Blomkål er godt, og det er fajitas også, så da var valget enkelt, blomkålen fortjener også å skinne.
Istedenfor å lage hvete tortilla lefser så lagde jeg heller spelt tortilla lefser, jeg føler faktisk ikke så mye forskjell smaksmessig, men det føles litt lettere, og blir ikke like tungt å fordøye som hvete tortilla lefser.
Jeg har også laget en agurk salsa verde med pistasjnøtter, som ble overraskende god.
Var det jeg tenkte idag da jeg skulle lage middag.
Blomkål er godt, og det er fajitas også, så da var valget enkelt, blomkålen fortjener også å skinne.
Istedenfor å lage hvete tortilla lefser så lagde jeg heller spelt tortilla lefser, jeg føler faktisk ikke så mye forskjell smaksmessig, men det føles litt lettere, og blir ikke like tungt å fordøye som hvete tortilla lefser.
Jeg har også laget en agurk salsa verde med pistasjnøtter, som ble overraskende god.
Ingredienser
Spelt tortilla lefser:
300g siktet speltmel
En klype salt
1/2 ts bakepulver
2 ss olje
150ml vann
300g siktet speltmel
En klype salt
1/2 ts bakepulver
2 ss olje
150ml vann
Blomkål fajita spice mix:
3/4 blomkål
1 ts koriander malt
2 ts chili pulver (meksikansk)
3 ts spisskummen
3 ts røkt paprikapulver
2 ts tørkede korianderblader
2 ts tørket oregano
Salt og pepper
Agurk salsa verde med pistasjnøtter:
2 miniagurker
2 bunter frisk koriander
2 bunter bladpersille
1 bunt oregano
2 g gressløk
5 ss olje
En håndfull pistasjnøtter
Salt og pepper
Lime
Tomatsaus:
250g cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
kjernen til rødløken
1 ts spisskummen
1 dl vann
Salt og pepper
Limesaft
250g cherrytomater
2 hvitløksfedd
1 rød chili
kjernen til rødløken
1 ts spisskummen
1 dl vann
Salt og pepper
Limesaft
Du trenger også:
1 rødløk
1/2 gul paprika
1 liten rød spisspaprika
1 bunt oregano
2 bunter frisk koriander
1 rødløk
1/2 gul paprika
1 liten rød spisspaprika
1 bunt oregano
2 bunter frisk koriander
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til tortilla lefsene.
Ha speltmel, salt og bakepulver i en bolle og bland sammen.
Ha så i olje og vann og bland sammen og elt til du får en jevn og delvis klissete deig som slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken.
Skyll så blomkålen, og plukk den i små buketter, og ha i en skål med krydderet. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Lag så agurk salsa verde.
Finhakk sjalottløk, og skjær endene av mini agurkene.
Ha så sjalottløk, agurk og hvitløk i en blender med 3 ss olje, kjør det glatt og ha i persille, koriander og oregano, ha i 2 ss til med olje, kjør videre til det har blandet seg sammen.
Ha så i gressløk og pistasjnøtter, salt og pepper og litt limesaft og kjør videre til det har blandet seg.
Ha så salsa verde over i en skål og smak til med salt og pepper og evt mer lime.
Form så tortilla lefsene.
Finn frem bakepapir, klipp ut 8 små firkanter, dette er for å legge lefsene mellom de mens du kjevler de ut.
Ha mel på et bakepapir, ta ut deigen og dekk den med mel, og del deigen i 8 emner.
Form så runde kuler og trykk de ned, ha et til bakepapir over og kjevle ut tynne lefser mellom to bakepapir, løft opp bakepapiret og vend lefsen mens du kjevler ut.
Legg så de ferdige lefsene på en bakepapir bit og legg en til over, så stabler du de bare sånn.
Stek så spelt tortilla lefsene i en tørr panne på middels varme, kast lefsen ned i pannen med bakepapiret på ene siden og dra det forsiktig av når lefsen begynner å steke, da slipper du at lefsen blir ødelagt når du skal løfte den opp.
Stek lefsene til de har fått brune flekker på begge sider, lefsene snus når de begynner å blåse seg opp.
Legg de ferdig stekte lefsene oppå hverandre på aluminiumsfolie, når alle er ferdige snur du de så den siste lefsen blir nederst og den første øverst, og tetter godt så det ikke kommer luft noe luft inn.
Skjær så av toppen på cherrytomatene, og legg i kokende vann, når du ser at skallet har sprukket på alle tomatene siler du av vannet, skyller tomatene forsiktig i kaldt vann, og fjerner skallet, og har tomatene i en kjele med litt olivenolje.
Finn så frem en rødløk, del den i to og ta ut kjernen med en kniv, resten av rødløken legges til side da den skal brukes som garnityr.
Finhakk kjernen til rødløken, chili og hvitløk og ha i kjelen med tomatene. Sett platen på middels varme og mos tomatene litt, ha så i halvparten av vannet, spisskummen, salt og pepper.
La det putre videre i 10-15 minutter til, og ha i resten av vannet, og litt mer salt og pepper.
Finn så frem en stavmikser, ha sausen i en skål og kjør den glatt.
Mens sausen putrer kan du skjære rødløken og paprikaen i strimler.
Finhakk så litt oregano og koriander.
Fres så blomkålen i en varm panne med olje på middels varme i 3-4 minutter.
Ha så i rødløk og paprika, og la det frese videre i et par minutter til.
Ha så i sausen, og finhakket oregano og koriander, rør sammen og la det putre litt.
Ha så i litt salt og pepper og litt mer spisskummen (ca 1 ts), og la det putre i 4-5 minutter.
Ha så i lime, og smak til med salt og pepper.
Ha speltmel, salt og bakepulver i en bolle og bland sammen.
Ha så i olje og vann og bland sammen og elt til du får en jevn og delvis klissete deig som slipper bollen lett.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen hvile på kjøkkenbenken.
Skyll så blomkålen, og plukk den i små buketter, og ha i en skål med krydderet. Dekk så skålen med plastfolie og sett i kjøleskapet.
Lag så agurk salsa verde.
Finhakk sjalottløk, og skjær endene av mini agurkene.
Ha så sjalottløk, agurk og hvitløk i en blender med 3 ss olje, kjør det glatt og ha i persille, koriander og oregano, ha i 2 ss til med olje, kjør videre til det har blandet seg sammen.
Ha så i gressløk og pistasjnøtter, salt og pepper og litt limesaft og kjør videre til det har blandet seg.
Ha så salsa verde over i en skål og smak til med salt og pepper og evt mer lime.
Form så tortilla lefsene.
Finn frem bakepapir, klipp ut 8 små firkanter, dette er for å legge lefsene mellom de mens du kjevler de ut.
Ha mel på et bakepapir, ta ut deigen og dekk den med mel, og del deigen i 8 emner.
Form så runde kuler og trykk de ned, ha et til bakepapir over og kjevle ut tynne lefser mellom to bakepapir, løft opp bakepapiret og vend lefsen mens du kjevler ut.
Legg så de ferdige lefsene på en bakepapir bit og legg en til over, så stabler du de bare sånn.
Stek så spelt tortilla lefsene i en tørr panne på middels varme, kast lefsen ned i pannen med bakepapiret på ene siden og dra det forsiktig av når lefsen begynner å steke, da slipper du at lefsen blir ødelagt når du skal løfte den opp.
Stek lefsene til de har fått brune flekker på begge sider, lefsene snus når de begynner å blåse seg opp.
Legg de ferdig stekte lefsene oppå hverandre på aluminiumsfolie, når alle er ferdige snur du de så den siste lefsen blir nederst og den første øverst, og tetter godt så det ikke kommer luft noe luft inn.
Skjær så av toppen på cherrytomatene, og legg i kokende vann, når du ser at skallet har sprukket på alle tomatene siler du av vannet, skyller tomatene forsiktig i kaldt vann, og fjerner skallet, og har tomatene i en kjele med litt olivenolje.
Finn så frem en rødløk, del den i to og ta ut kjernen med en kniv, resten av rødløken legges til side da den skal brukes som garnityr.
Finhakk kjernen til rødløken, chili og hvitløk og ha i kjelen med tomatene. Sett platen på middels varme og mos tomatene litt, ha så i halvparten av vannet, spisskummen, salt og pepper.
La det putre videre i 10-15 minutter til, og ha i resten av vannet, og litt mer salt og pepper.
Finn så frem en stavmikser, ha sausen i en skål og kjør den glatt.
Mens sausen putrer kan du skjære rødløken og paprikaen i strimler.
Finhakk så litt oregano og koriander.
Fres så blomkålen i en varm panne med olje på middels varme i 3-4 minutter.
Ha så i rødløk og paprika, og la det frese videre i et par minutter til.
Ha så i sausen, og finhakket oregano og koriander, rør sammen og la det putre litt.
Ha så i litt salt og pepper og litt mer spisskummen (ca 1 ts), og la det putre i 4-5 minutter.
Ha så i lime, og smak til med salt og pepper.
Ser veldig godt ut 😋😋😋
SvarSlettTakk 😊 Det var utrolig godt👌
Slett