Gulkake, Gulkak, Suksessterte, Suksesskake, denne kaken kan kalles så mangt. For meg har det alltid vært suksessterte, men når jeg lager den med tre lag er det jo strengt tatt ikke noe terte, så da ble det heller gulkake.
Jeg husker at jeg lagde suksessterte med sjokolade til min mor på bursdagen hennes for noen år tilbake, da også med flere lag, men jeg husker ikke om det var tre eller fire.
Det ble en veldig liten kake fordi jeg ville ekspertimentere litt så jeg stekte bunnen i langpanne og stakk ut tre bunner med en justerbar kakeform.
Ingredienser
Bunn:
225g malte mandler
225g melis
6 eggehviter
Gulkrem:
6 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
2 ts vaniljeestrakt
5 ss sukker
1 toppet ts melis
175g smør
Sjokoladefyll:
75ml kremfløte
100g Freia 70% kokesjokolade
50g smør
Sjokolade ganache:
75 ml kremfløte
100g Dronning sjokolade
Slik gjør du:
Begynn med bunnen.
Skill eggeplommene fra eggehvitene og finmal mandlene i en foodprosessor.
Ha så i mesteparten av melisen, og kjør videre i foodprosessoren til det har blandet seg.
Pisk så eggehvitene stive, og ha i resten av melisen vekselvis mens du pisker. Når du kan snu bollen over hodet uten at marengsen faller over hodet ditt er den ferdig.
Vend så forsiktig inn mandler og melis vekselvis i 5-6 omganger, vær forsiktig så du ikke slår ut luften.
Hell så røren i en langpanneform med bakepapir og stek nederst i ovnen på 160°C over og undervarme i 15-20 minutter.
Avkjøl bunnen helt, og vend den så du enkelt kan dra av bakepapiret.
Lag så kremen.
Ha sukker, eggeplommer, kremfløte, melis og vaniljeestrakt i en kjele og kok opp på middels varme under konstant omrøring til kremen har tyknet. Avkjøl så kremen noe og rør inn smøret vekselvis.
Ha så kremen i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet enn så lenge.
Lag så sjokolade fyllet som skal være i midten av kaken.
Varm opp fløten og knekk sjokoladen i biter.
Når fløten når kokepunktet trekker du kjelen til side og har i sjokoladen, vent litt og rør sammen til det blir jevnt. Avkjøl noe, og rør inn smøret.
Hell sjokolade fyllet i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet.
Stikk så ut tre bunner, resten kan du enten forsyne deg med mens du står der eller stikke ut hjerter, stjerner eller rundinger og fylle med gulkrem, som gule bomber på en måte, for å pynte kaken med eller bare som en bonus.
Finn så frem en justerbar kakeform, og ha i plastfolie eller evt. en fryse- eller brød pose.
Legg den ene bunnen nederst og ha på et lag med gulkrem, legg så den andre bunnen over og ha på sjokoladefyllet, legg så den siste bunnen over der igjen og ha på gulkrem, jeg sparte litt for å ha rundt kaken også.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i fryseren i en time – en halvannen time, før du pakker den ut og har på resten av kremen.
Kremen vil være veldig stiv, men bare la den stå i romtemperatur og rør i den så vil den bli tynnere.
Lag så sjokoladeganache.
Varm opp fløten på middels varme til den når kokepunktet, knekk sjokoladen i biter å ha i kremfløten, vent et par minutter og rør til du får en glatt og fin ganache.
Hell ganachen i et målebeger og hell over kaken.
Dekk formen med plastfolie og sett kaken i fryseren, bruk en form som er større enn kaken så du ikke ødelegger drip effekten.
Pynt så kaken med marsipan eller dryss over mandler.
Kaken oppbevares i kjøleskapet.
Kommentarer
Legg inn en kommentar