Nå har jeg så mange oppskrifter på oreokaker her på bloggen, at jeg snart ikke vet hva jeg skal kalle de for lenger. Så dette blir da Oreokake #3, og siden det nærmer seg påske ble det en påske edition av en Oreokake.
Det finnes så mange måter å lage oreokake på, og det er vel så og si det jeg gjør hver gang jeg lager den.
Denne gangen har jeg kun hatt to lag, et lag med sjokolade mousse og et lag med hvit sjokolade mousse med Oreo biter.
Ingredienser
Bunn:
2 pakker Oreokjeks
80g smør
Sjokolademousse:
3 gelatinplater
1 dl kremfløte (varmes opp)
100g Freia lys kokesjokolade
100g Freia 70% kokesjokolade
2 dl kremfløte (stivpiskes)
Hvit sjokolade mousse med Oreo:
3 gelatinplater
1 dl kremfløte (varmes opp)
100g hvit sjokolade
200g Philadelphia
2 dl kremfløte (stivpiskes)
Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
100g Dronning sjokolade
Pynt:
Marsipan
Konditorfarge
Slik gjør du:
Smelt smøret og avkjøl noe.
Knus så oreokjeksen i en foodprosessor eller i en brødpose med kjevle eller kjøttklubbe.
Bland så sammen kjekssmulene og smøret, og ha i en form med bakepapir i bunnen. Du trenger en form på 24-26 diameter.
Klem ned smulene og fordel godt utover, så bunnen blir jevn.
Sett så formen i fryseren i en halv time.
Varm så opp fløten, og bløtlegg gelatinplatene, klem ut væsken og bland inn i fløten til gelatinen har løst seg helt opp.
Ha så i sjokoladen, knekk den i biter og ha den i fløten, fordel fløten så den dekker sjokoladen, og vent 5-10 minutter, og begynn å røre. Hvis sjokoladen ikke skulle smelte helt kan du sette kjelen tilbake på platen, men da på veldig svak varme, hvis platen fortsatt er varm trenger du ikke å skru den på. Rør til du ser at sjokoladen smelter og trekk kjelen til side. Avkjøl noe, og hell over i en bakebolle.
Pisk så kremfløten stiv, og vend inn i sjokoladen vekselvis i 3-4 omganger.
Hell så kremen over bunnen og fordel den jevnt utover.
Sett så kaken i fryseren i en time.
Varm så opp fløten og bløtlegg gelatinen, klem ut væsken og rør den ut i fløten.
Ha så i hvit sjokolade i biter, dekk sjokoladen med fløten, og vent 5-10 minutter før du rører.
Rør så sammen til du får en glatt og fin ganache, avkjøl noe.
Rør så Philadelphia lett med en gaffel, ha den hvite sjokoladen i Philadelphia’en og bland sammen med en visp, du må bruke visp for å unngå at det blir klumpete. Pisk så kremfløten stiv og vend inn i 3-4 omganger.
Sett så kaken i fryseren i en time før du har på ganachen.
Varm så opp fløten, ha i sjokoladen og vent noen minutter før du rører. Rør sammen til du får en glatt og fin ganache og hell den over i en spruteflaske. Avkjøl før du har den på kaken.
Pynt kaken med knuste oreokjeks, og marsipan figurer.
Kommentarer
Legg inn en kommentar