Alltid når jeg kjøper fersk basilikum pleier den ikke å holde ut så lenge på kjøkkenet mitt, den står seg best i kjøkkenvinduet mitt faktisk. Men den holder ikke ut like lenge i kjøleskapet f.eks. Så jeg pleier som oftest å bruke hele med en gang.
Så her er det basilikum i både pasta deigen og i paneringen til ørreten.
Hadde jeg hatt mer skulle jeg også hatt litt i sausen, så der brukte jeg persille istedenfor.
Pastaen ble utrolig god, kunne kanskje hatt litt mer smak av basilikum.
Og ørreten må være noe av det beste vi har spist på lenge! Så det anbefales på det sterkeste.
Ingredienser
Pastadeig:
6 bunter basilikum (med store blader)
2 egg
180g pizzamel
Et par klyper salt
1 ss olivenolje
Sjampinjongsaus:
4 sjampinjonger
1 sjalottløk
1 hvitløksfedd
3 dl geitemelk
Salt og pepper
1 bunt bladpersille
Panering til ørreten:
50g semulegryn
40g revet parmesan
8 bunter basilikum
1 egg (til å dyppe ørreten før den paneres)
Olivenolje til steking
Du trenger også:
2 ørret fileter uten skinn og bein
Slik gjør du:
Begynn med å lage pastadeigen.
Kjør basilikum og egg glatt i en blender.
Ha så pizzamel og salt i en dyp tallerken, bland sammen og lag en grop i midten.
Hell så basilikum og eggeblandingen i gropen og ha i olivenolje.
Rør så sammen deigen med gaffel først til den har samlet seg, og kna deigen godt for hånd. Pastaen kan knas og knas, jo lenger jo bedre.
Pakk så deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i en halvtime.
Lag så paneringen til ørreten.
Bland sammen semulegryn og revet parmesan i en dyp tallerkenen, og kna det sammen med fingrene så parmesanen nesten blir pulverisert.
Finhakk så basilikum og ha oppi, kna sammen med resten.
Forbered så for sausen.
Finhakk så sjalottløk, hvitløk og skjær sjampinjongene i små terninger.
Kjevle så ut og form pasta deigen.
Ha masse mel på benken eller på et bakepapir (mindre søl).
Kjevle ut pastadeigen så tynn som du får den og skjær passe tykke strimler med en kniv, flytt de litt bort og pass på at de ikke henger da sammen.
Kok så opp pastavannet med en klype salt. Når det fosskoker har du i pastaen, pastaen skal koke i 8-10 minutter.
Lag så sausen.
Ha olivenolje i en kjele og fres løken til den blir blank, ha så i hvitløk og fres videre, så har du i sjampinjong og lar den frese litt, før du har i melken, ha i litt salt og pepper, skru ned varmen til middels svak varme og la sausen stå og putre, rør av og til. Mot slutten finhakker du litt bladpersille og har i sausen, smak så til med salt og pepper, og evt. litt sitronsaft.
Ha så olje i en panne, og vent til oljen er varm.
Gjør så ferdig paneringen og klargjør ørreten.
Ha så et egg i en dyp tallerken, og bland sammen med salt og pepper, det skal på en måte piskes bare med gaffel istedenfor visp.
Dypp så ørreten i egg, så i paneringen, så i egg igjen, og til slutt i paneringen, hiv rett i en varm panne. Stekes på middels varme til den er gyllen. Pannen skal være på høy varme først for at den og oljen skal bli varm, men rett før du har i ørreten skal varmen skrus ned til middels.
Når pastaen er ferdig skal sausen helles over og blandes sammen med pastaen.
Riv så litt parmesan å dryss over, og rør den også inn.
Kommentarer
Legg inn en kommentar