Snickerskake er en av mine favorittkaker etter oreo. Jeg har laget flere snickerskaker opp igjennom tidene, men denne gangen har jeg laget den på en helt annen måte.
Istedenfor en marengsbunn med peanøtter og ritzkjeks som mangen bruker valgte jeg å lage en vanlig kakebunn med peanøtter i.
Kaken er dynket med en mild, søt karamell sukkerlake, og kremen er en karamell mascarponekrem med sjokolade og peanøttbiter i.
Til slutt er kaken toppet med peanøtter, karamellsaus og sjokoladeganache.
Dette er nok en litt annerledes Snickers kake enn det vi er vant til, men god ble den helt klart.
Vil du prøve en annen av oppskriftene mine som er mer lik orginalen kan du prøve denne istedenfor, oppskriften på den finner du her.
Ingredienser
Bunn:
75g smør
180g usaltede peanøtter
1,5 ts salt
3 ss melis
2 egg
2 ss brunt sukker
75g hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts creme fraiche
1 ts natron
Karamellsaus:
50ml vann
2 ss lys sirup
3 ss sukker
1 ss brunt sukker
25g smør
50ml kremfløte
Salt
Sitronsaft
Mild, søt karamell sukkerlake:
150ml vann
3 ts sukker
1 ts brunt sukker
1-2 ss kremfløte
Sitronsaft
Salt
Karamell mascarponekrem:
1 boks mascarpone (250g)
10 ss karamellsaus
2 dl kremfløte
1/2 Freia lys kokesjokolade
4 biter Freia 70% kokesjokolade
En håndfull peanøtter
Sjokolade ganache:
50ml kremfløte
50g Freia 70% kokesjokolade
Slik gjør du:
Begynn med å lage peanøttbunnen.
Smelt smøret i en kjele og avkjøl.
Ha så peanøtter og salt i foodprosessoren og kjør glatt, pass på at det ikke blir peanøttsmør, når nøttene er pulverisert har du i melis og kjører videre så det blander seg, og hell det i en bolle, prøv å smuldre opp det som henger sammen med en skje.
Pisk så egg og brunt sukker til lett og luftig eggedosis.
Bland så sammen mel og vaniljesukker i en skål, og creme fraiche og natron i en annen skål.
Ha creme fraiche og natron i eggedosisen og rør inn med slikkepott.
Sikt så inn melet, og rør det inn.
Ha så i smøret og bland godt inn.
Til slutt vender du inn peanøtt og melisblandingen.
Sett så stekeovnen på 180°C over og undervarme.
Finn så en justerbar form, eller en annen form på 20 diameter. Ha bakepapir i bunnen og langs kanten på innsiden av formen, smør formen langs kantene med smør eller olje, og lim bakepapiret rundt. Jeg brukte et pizzabrett som bunnplate.
Hell så kakerøren i formen, og stek kaken på rist midt i ovnen i 20-25 minutter.
Lag så karamellsausen som skal være i mascarponekremen og på toppen av kaken.
Ha vann, sirup, sukker og brunt sukker i en kjele og kok opp til sukkeret har løst seg helt opp. Skru først varmen på maks, når du ser at det begynner å boble i kjelen skrur du ned til middels varme.
La det putre litt til sukkeret har fått litt mørkere farge, bare pass på at det ikke blir brent.
Ha så i smøret, og rør det inn, ha så i kremfløten og rør den inn.
Vent så til det begynner å boble, det skal nesten skumme på toppen, og rør hver gang dette skjer til sausen har tyknet noe, den skal fortsatt være flytende.
Trekk så kjelen av platen og smak til med salt og sitronsaft.
Hell så karamellsausen i en skål så den avkjøles raskere.
Lag så dynk til kaken.
Jeg bare brukte samme kjele som til karamellsausen uten å vaske den for å få litt mer karamell aroma i dynken.
Ha vann og sukker i en kjele og kok opp på høy varme til sukkeret har løst seg helt opp, skru så ned til middels og la det putre litt til, smak så til med salt og sitronsaft, og rør inn kremfløte. Den skal ha en mild, og søt karamellsmak. Hell over i et målebeger eller i en kopp og sett i fryseren så den avkjøles raskere.
Ha så mascarpone i en bolle og rør den lett med en slikkepott.
Ha så i karamellsausen vekselvis, 2 ss av gangen, og vend forsiktig inn i mascarponen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet mens du pisker kremfløten stiv.
Vend så inn kremfløten vekselvis i 3-4 omganger.
Grovhakk så sjokoladen og grovknus noen peanøtter med en morter eller evt. i en brødpose, og knuse med kjevle eller kjøttklubbe hvis du ikke har en morter.
Ha så peanøttene og sjokoladen i kremen og vend inn.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet for en halvtimes tid.
Snu så kakebunnen, og del den i to.
Finn frem formen og legg toppen nederst med innsiden opp. Dynk så bunnen med sukkerlaken og ha på kremen. Bruk halvparten av kremen.
Ha så bunnen av kaken over med innsiden opp og dynk den også.
Ha så på resten av kremen og fordel jevnt utover.
Dekk så formen med plastfolie og sett kaken i fryseren i en times tid.
Lag så sjokolade ganache.
Varm opp fløten, trekk kjelen til side. Grovhakk sjokoladen, og ha i fløten, vent noen minutter og rør det sammen til du får en glatt og fin ganache.
Avkjøl sjokolade ganachen. Du kan evt. helle den over i en spruteflaske hvis du har.
Ha så sjokolade ganachen på kaken, og karamellsausen, knus så en håndfull peanøtter og dryss over. Ganachen må være avkjølt og kaken må være kald. Dekk så formen med plastfolie, og sett kaken i kjøleskapet, den blir best om den står natten over, pga mascarponekremen, den må få satt seg skikkelig. Om du ikke kan vente så kan du ta et stykke, men la kaken stå i kjøleskapet i ihvertfall to timer, kremen vil føles ganske bløt, men kaken er like god.
Kommentarer
Legg inn en kommentar