Butternut squash er noe jeg ser veldig sjelden når jeg er ute å handler, det er nok mest sannsynlig fordi det er en sesongvare.
Jeg har lenge villet prøve det, så når jeg så butternut squash i butikken så måtte jeg bare kjøpe en.
Jeg valgte å hule den ut, for så å bruke innmaten i fyllet sammen med litt chili, hvitløk, sjalottløk, gressløk, persille og koriander.
Så lagde jeg en rask creme fraiche urtedressing med hvitløk, persille og rosmarin som jeg smakte til med sitronsaft, salt og pepper.
Ingredienser
Bakt fylt butternut squash:
1/2 butternut squash
1/2 grønn chili
2 hvitløksfedd
1 sjalottløk
2 bunter koriander
3 bunter bladpersille
2g gressløk
1/2 ts chilipulver (piri piri)
1 ts spisskummen
1 ts bukkehornskløver
Olje til steking
Revet ost til topping
Urte og hvitløks dressing:
3 ss creme fraiche
1 bunt rosmarin
1 hvitløksfedd
Salt og pepper
Sitronsaft
Slik gjør du:
Begynn med å dele butternut squashen i to på langs.
Skrap ut frøene med en skje, og hul ut butternut squashen, bruk en liten kniv og en teskje for å hule ut butternut squashen, og skjær så innmaten i små terninger.
Finhakk så sjalottløk, hvitløk, grønn chili, persille og koriander, finsnitt gressløken.
Ha så olje i en panne og fres løken på middels høy varme til den blir blank. Ha så i hvitløken og la det surre litt. Ha så i butternut squash innmaten og ha i krydderet, la det frese i et par minutter, og ha i resten av ingrediensene, la det frese litt til.
Sett så stekeovnen på 200°C over og under varme.
Pensle så butternut squashen med olje, og ha på litt salt og pepper.
Ha så fyllet i butternut squashen, og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Ta så ut butternut squashen fra ovnen, ha på revet ost og sett tilbake i ovnen i 10-15 minutter til osten er gyllen.
Dryss så over gressløk før servering.
Mens du venter på at butternut squashen blir ferdig i ovnen kan du lage dressingen.
Finhakk hvitløk, rosmarin og persille og ha i en skål med creme fraiche, smak så til med salt, pepper og sitronsaft.
Kommentarer
Legg inn en kommentar