Kveite er en av få hvite fisk jeg faktisk liker. Jeg husker da jeg spiste det på restaurant for noen år siden, og prøvde å finne det på butikken.
Men har ikke sett annet enn torsk og sei, to typer hvit fisk jeg ikke er noe særlig glad i.
Men så så jeg på rema der jeg stort sett handler at de hadde fått kveite skiver i frysedisken. Helst skulle jeg ønske at den var fersk, så det var litt om og men flere ganger når jeg var på butikken, men til slutt så kom jeg ut fra butikken med kveite.
Kveiten er stekt i Air Fryer, men har fått seg en runde i grillpannen først for å få grill mønster.
Jeg lagde også en salsa verde av padron paprika, hvitløk, sjalottløk, koriander, oregano, bladpersille og pistasjnøtter.
Så lagde jeg en rask avokado og tomat salat med chili, og noen squash skiver som har vært i grillpannen for å få grill mønster på begge sider og så hadde jeg de i ovnen.
Ingredienser
Salsa verde:
2 padron paprika
1 liten bunt oregano
1-2 bunter koriander
2-3 bunter bladpersille
1 hvitløksfedd
1 liten sjalottløk
30ml olivenolje
20g pistasjnøtter
Limesaft
Salt og pepper
Tomat og avokado salat:
2 romansetomater
1 rød chili
1 avokado
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Kveite skiver
1/2 squash
Slik gjør du:
Begynn med å lage salsa verde.
Finhakk padron paprika, sjalottløk, hvitløk, koriander oregano og bladpersille.
Ha så alt i en morter og ha i olivenolje og pistasjnøtter, mos alt i morteren til nøttene er knust og smak til med limesaft, salt og pepper. Du kan evt. knuse nøttene litt først, og så ha de i morteren sammen med resten.
Ha så salsa verde’n i en skål og dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet frem til servering.
Forbered så salaten.
Skjær tomatene i terninger og finhakk chili. Avokadoen kan du enten skjære nå og ha rikelig med lime på den, blande sammen, smake til med lime, salt og pepper, dekke bollen og sette i kjøleskapet.
Jeg venter alltid til slutten før jeg skjærer den fordi jeg klarer ikke tanken på brun avokado. Hvis du velger å vente som meg kan du skjære avokadoen når kveiten er i Air Fryeren.
Sett stekeovnen på 150°C over og undervarme.
Skjær så squash i skiver og stek i en varm tørr grillpanne på høy varme til de har fått grill mønster på begge sider.
Legg så squash skivene på et brett med bakepapir og stek midt i ovnen i 10-15 minutter.
Stek så kveite skivene raskt i grillpannen på høy varme uten olje bare så de får grill mønster på begge sider.
Ha så kveite skivene i en ildfast form, ha på litt salt og pepper og skvis over litt lime eller sitronsaft.
Stek så kveite skivene i Air Fryeren på 180°C i 5-6 minutter.
Har du ikke en Air Fryer kan du bare steke kveiten i grillpannen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar