Idag måtte jeg lage noe raskt til middag siden jeg hadde fått en «oreokake bestilling».
Så da ble det spaghetti med en kremet tomatsaus, vanligvis foretrekker jeg å lage pastaen selv, men når det kommer til spaghetti er det ikke så lett uten pastamaskin, så det tillater jeg meg å kjøpe.
Tomatsausen derimot lagde jeg selv. Jeg lagde en tomatsaus igår kveld som jeg egentlig skulle bruke til noe helt annet, men så ble middagsplanene endret og da ble den til en kremet tomatsaus istedet. Jeg skiver ned oppskriften og fremgangsmåten på sausen, men du velger selv om du ønsker å lage den eller bruke hermetiske tomater.
Med veldig få ingredienser i både tomatsausen og den kremede tomatsausen ble det faktisk overraskende nok et smakfullt måltid. Oppskriften holder til å mette 2 personer.
Ingredienser
Tomatsaus:
1-2 ss olivenolje
250g cherrytomater
Salt og pepper
Sitronsaft
Kremet tomatsaus:
Tomatsaus/hermetiske tomater
1 rødløk
1 hvitløksfedd
3-4 bunter bladpersille
5 romansetomater
1 dl kremfløte
2 ss creme fraiche
Salt og pepper
Du trenger også:
180g spaghetti
Slik gjør du:
Begynn med å lage tomatsausen, hvis du skal lage den selv, bruker du hermetiske tomater kan du hoppe rett til neste steg.
Kok opp vann i en kjele, skjær så av toppen av alle tomatene og ha de i kokende vann, når skallet begynner å sprekke tar du ut tomatene og har de i en skål eller dyp tallerken med kaldt vann.
Klem så tomatene ut av skallet og ha i en kjele med olivenolje, litt salt og pepper.
Kok så opp på middels varme under lokk, du må gjerne mose tomatene litt, løft lokket og rør av og til så tomatene ikke går i bunnen.
La sausen koke inn i 20-30 minutter, og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kjør så sausen glatt med stavmikser.
Sett pastavannet på kok, ha i litt salt og kok pastaen etter pakkens anvisning, vanligvis er det 9 minutter.
Finhakk så løk, hvitløk og bladpersille og skjær tomatene i terninger.
Ha så olivenolje i en panne, og fres løken på middels høy varme, ha så i hvitløk og tomater, og la det frese litt.
Ha så i tomatsausen og kremfløten og rør om så det blander seg.
La det putre litt og ha i creme fraiche og finhakket bladpersille, rør om og la sausen putre videre til pastaen er ferdig, smak så til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.
Riv så parmesan og sil spaghettien, ha så spaghettien og parmesan i sausen og rør om.
Kommentarer
Legg inn en kommentar