Med poteter kan man gjøre så mangt, jeg er utrolig glad i ovnsbakte poteter med skallet på, og etter å ha blitt inspirert på sosiale medier i det siste bestemte jeg meg for å prøve knuste poteter.
Først ovnsbakte jeg potetene med litt salt og olje, så knuste jeg de flate med en kopp og penslet de med litt olivenolje og krydder, drysset over parmesan og satt de tilbake i ovnen.
Til slutt drysset jeg over litt gressløk, potetene smakte utrolig godt.
Serveres med valgfri saus. Prøv gjerne padronpaprikasaus, som meg, oppskriften på den finner du her.
Ingredienser
Poteter i første omgang:
12 små poteter
1-2 ss rapsolje
Salt etter eget ønske
Krydder olje til pensling:
2 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1-2 ts tørket dill
1-2 ts tørket persille
Salt og pepper
Noen dråper limesaft
Du trenger også:
Revet parmesan
Gressløk til servering
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Begynn med å vaske potetene godt.
Ha så potetene i en skål med salt og olje og rist med skålen så alle potetene er dekket med salt og olje.
Legg så potetene på aluminiumsfolie og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Mens potetene er i ovnen kan du blande sammen olivenolje, limesaft og krydderet i en liten skål, og rive litt parmesan i en annen skål.
Ta så ut potetene, legg de på bakepapir og klem de flate med en kopp eller et glass.
Pensle så potetene med krydder oljen og strø over parmesan.
Sett så potetene tilbake i ovnen i 10 minutter til.
Dryss over gressløk før servering og server med en saus du liker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar