Gå til hovedinnhold

Ovnsbakte knuste poteter med krydder olje og parmesan

 

Med poteter kan man gjøre så mangt, jeg er utrolig glad i ovnsbakte poteter med skallet på, og etter å ha blitt inspirert på sosiale medier i det siste bestemte jeg meg for å prøve knuste poteter.
Først ovnsbakte jeg potetene med litt salt og olje, så knuste jeg de flate med en kopp og penslet de med litt olivenolje og krydder, drysset over parmesan og satt de tilbake i ovnen.
Til slutt drysset jeg over litt gressløk, potetene smakte utrolig godt.
Serveres med valgfri saus. Prøv gjerne padronpaprikasaus, som meg, oppskriften på den finner du her.


Ingredienser

Poteter i første omgang:
12 små poteter
1-2 ss rapsolje
Salt etter eget ønske

Krydder olje til pensling:
2 ss olivenolje
1 ts paprikapulver
1 ts løkpulver
1-2 ts tørket dill
1-2 ts tørket persille
Salt og pepper
Noen dråper limesaft

Du trenger også:
Revet parmesan

Gressløk til servering

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Begynn med å vaske potetene godt.
Ha så potetene i en skål med salt og olje og rist med skålen så alle potetene er dekket med salt og olje.
Legg så potetene på aluminiumsfolie og stek midt i ovnen i 20 minutter.
Mens potetene er i ovnen kan du blande sammen olivenolje, limesaft og krydderet i en liten skål, og rive litt parmesan i en annen skål.
Ta så ut potetene, legg de på bakepapir og klem de flate med en kopp eller et glass.
Pensle så potetene med krydder oljen og strø over parmesan.
Sett så potetene tilbake i ovnen i 10 minutter til.
Dryss over gressløk før servering og server med en saus du liker.


Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat