I det siste har jeg fått øye på padronpaprika, og etter å ha kjøpt det en gang har jeg bare kjøpt det igjen og igjen.
Jeg lagde denne sausen for en stund siden, og har laget den flere ganger fordi synes at den ble så god, og derfor måtte jeg bare dele oppskriften på den.
Dette er en saus som går til alt, den passer utmerket til både fredags tacoen og til grillmaten. Sausen inneholder creme fraiche og er derfor egnet for lakto-vegetarianere. For vegansk alternativ kan creme fraichen enten sløyfes eller byttes med et vegansk alternativ til creme fraiche.
Ingredienser
Padron paprika saus:
10 padronpaprika
1 grønn chili
1 sjalottløk/rødløk
3-4 bunter koriander
1 ts creme fraiche
40ml vann
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Limesaft
Slik gjør du:
Finhakk grønn chili, koriander og rødløk eller sjalottløk. Fjern så steinene fra padronpaprikaen og skjær den i strimler. Fjern også steinene fra chilien.
Ha litt olivenolje i en panne på middels varme og fres løken til den blir blank, ha så i padronpaprika og grønn chili og la det frese litt før du har i koriander, la det frese litt videre, og trekk pannen av platen.
Ha så alt i en miksekopp for stavmikser og tilsett spisskummen, creme fraiche, vann og salt og pepper, kjør så glatt med stavmikser til det ser ut som en saus.
Hell så sausen over i en skål og smak til med salt og pepper og lime.
Dekk så skålen med plastfolie og sett sausen i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Kommentarer
Legg inn en kommentar