Endelig kom solen tilbake til vestlandet så da ble det noe enkelt, raskt og sommerlig idag.
Siden jeg ikke har grill, så lagde jeg heller ørret spydene i air fryeren, jeg kunne ha brukt grillpannen, men etter å ha laget ørret spyd i air fryeren flere ganger bestemte jeg meg for å bruke den.
Som tilbehør lagde jeg en sommerlig og frisk mango og ananas salat med rød og grønn chili og litt koriander som jeg hadde i mot slutten siden jeg er den eneste som liker det her i huset.
Til slutt drysset jeg over noen sesamfrø og serverte med ris, et utrolig smakfullt, friskt, raskt og enkelt måltid.
Ingredienser
Mango og ananas salat:
1 mango
1-2 tykke skiver ananas
1/2 grønn chili
1/2 rød chili
1/2 bunter koriander
Salt og pepper
Limesaft
Soya og sesam marinade:
1 ts soyasaus
2 ts sesam olje
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1-2 ts limesaft
1/2 ts honning
Annet:
2 ørret fileter uten skinn og bein
1/2 kopp basmatiris (ca. 1 dl)
2-3 klyper sesamfrø
Slik gjør du:
Begynn med å lage salaten.
Skjær mango og ananas i terninger og finhakk rød og grønn chili.
Ha så alt i en bolle, og smak til med lime, salt og pepper. Hvis alle du serverer til liker koriander kan du ha den også i med en gang.
Sett så salaten i kjøleskapet frem til servering.
Lag så marinaden til ørreten.
Finhakk chili og hvitløk og ha i en skål sammen med soyasaus, sesam olje, honning og lime.
Skjær så ørretfileten i fire og tre den inn på grillspyd med litt mellomrom mellom bitene.
Pensle så ørret bitene med marinaden og legg de på tvers over en ildfast form.
Stek i air fryeren i 8-9 minutter på 180°C.
Har du ikke en air fryer, fortvil ikke, du kan steke de i ovnen istedenfor på samme måte ved å legge spydene på tvers over en ildfast form, stekes midt i ovnen på 200°C varmluft i 10-12 minutter.
Server med ristede sesamfrø og basmatiris.
Å riste sesamfrø kan du enten gjøre i en tørr panne på middels varme til du ser at de begynner å få farge, eller i ovnen på 150°C varmluft i 7-8 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar