Rundstykker er alltid godt, og siden det var en stund siden sist jeg lagde rundstykker så måtte jeg bare lage det etter å ha villet lage det i flere dager nå, men har ikke fått tid til det.
Rundstykkene er laget av spelt, bygg, havre og litt hvetemel siden det må til.
I deigen hadde jeg som vanlig litt creme fraiche og luftigere bakst siden det er med på å gjøre rundstykkene saftige og luftige.
På halvparten av rundstykkene drysset jeg over nigellafrø, og den andre halvparten med ristede havregryn.
Oppskriften gir 8 passe store rundstykker.
Ingredienser
Du trenger:
150g siktet speltmel
100g byggmel
50g havregryn (må finmales eller erstattes med havremel)
100g hvetemel
2 ss luftigere bakst
2 ts tørrgjær
1 klype salt (eller salt etter eget ønske)
2 ss creme fraiche
2 ss olivenolje
2 dl lunkent vann
Du trenger også:
Egg til pensling
Nigellafrø til å drysse over
Havregryn til å drysse over
Slik gjør du:
Ha havregryn i en foodprosessor og kjør til det blir finmalt.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle og ha i creme fraiche og olivenolje, rør det lett inn og ha i lunkent vann, rør først sammen deigen med en gaffel eller teskje til den har samlet seg og ta så over for hånd, elt så deigen for hånd, den skal være ganske klissete. Du kan bruke litt mer mel når du skal elte deigen, men pass på at du ikke tar for mye da deigen vil bli for fast.
Finn så frem en ny bolle og smør bollen med smør eller margarin og legg deigen i den smurte bollen.
Dekk så bollen med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ha så litt mel på benken eller på en bakematte med bakepapir.
Del så deigen i 8 emner og form til boller.
Legg så rundstykkene på et brett med bakepapir og ha over plastfolie eller klipp en brødpose.
La rundstykkene heve i 20-30 minutter.
Mens rundstykkene etterhever kan du riste havregryn og ha et egg i en skål, og piske egget lett.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Pensle så rundstykkene med egg og dryss over nigellafrø på halvparten av de og havregryn på resten.
Stek rundstykkene midt i ovnen i 15-20 minutter, de skal være gylne på toppen.
Tips:
Bruk resten av egget som du brukte til å pensle med til å lage en eggerøre til å ha på rundstykkene.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar