Idag har min kjære mor bursdag, og da er det jo klart at hun skal få kake.
Jeg hadde faktisk tenkt på å lage ostekake til henne som en overraskelse, men da jeg snakket med henne i telefonen i forrige uke så spurte hun meg om jeg kunne lage en ostekake til henne på bursdagen hennes, så da ble det ikke en overraskelse lenger.
For en uke eller to siden så jeg i en Facebook gruppe jeg er med i at en dame hadde laget en ostekake hvor hun hadde hatt geleen i kaken istedenfor et gelelokk på toppen av kaken, så da ble jeg inspirert til å gjøre det også. Kaken min ble ikke like fargerik som hennes, men det var gøy å prøve noe nytt, og mamma var fornøyd med kaken, og det er jo det viktigste.
Ingredienser
Blåbærgele til å ha i kaken:
225g blåbær
100 ml vann
3 gelatinplater
Honning eller sukker
Sitronsaft
Bunn:
225g havrekjeks
75g smør
Blåbærgele til ostekremen:
425g blåbær
100 ml vann
6 gelatinplater
Honning eller sukker
Sitronsaft
Ostekrem:
2 bokser Philadelphia
Blåbærgele
2 dl kremfløte
Slik gjør du:
Begynn med å lage geleen som skal være i kaken.
Ha blåbær i en kjele med kun halvparten av vannet (50ml), kok opp til det har kokt inn og blåbærene har sluppet ut all væsken.
Smak så til med honning eller sitronsaft mot slutten.
Bruker du sukker må du ha det i først så sukkeret får smeltet, så smaker du til med sitronsaft mot slutten.
Sil så blåbærene, så du kun får saften fra de.
Bløtlegg så gelatinen i kaldt vann i 5 minutter og klem ut vannet. Rør så inn gelatinen i blåbærsaften, og ha i resten av vannet. Smak så til med litt mer sitronsaft eller honning.
Ha så plastfolie i en liten ildfast form og hell geleen i den. Sett så geleen i kjøleskapet eller fryseren så den stivner. Bare ta den ut av fryseren før den frosner hvis du setter den der.
Løft så ut geleen når den er ferdig, ha en plastpose over den og vend den forsiktig, dra så av plastfolien.
Skjær så geleen i avlange biter, og legg på en tallerken med plastfolie, sett i kjøleskapet sålenge.
Lag så bunnen.
Smelt smøret og kjør kjeksene glatt i en foodprosessor og bland sammen med smøret.
Finn så frem en form på 22-24 diameter, ha bakepapir nederst og klem ned kjekssmulene med en skje, klem ekstra godt ned i kantene.
Dekk så formen med plastfolie og sett i fryseren i en halvtimes tid.
Lag så geleen som skal være i ostekremen.
Kok opp blåbærene i en kjele på middels varme med 100ml vann til de har sluppet all væsken og smak til med honning og sitronsaft.
Bruker du sukker har du det i fra starten som tidligere nevnt.
Sil så saften fra blåbærene.
Bløtlegg så gelatinplatene, klem ut væsken, og rør inn i blåbærsaften.
Avkjøl noe.
Ha så Philadelphia i en bolle og rør den lett med en håndmikser.
Ha så i blåbær geleen og rør den inn.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i ostekremen.
Hell så kremen over bunnen av kaken og ha i gelebitene, bruk så en slikkepott til å dytte de inn i kaken.
Sett så kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.
Pynt så kaken med blåbær, og litt gelebiter, jeg skjærte resten i mindre biter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar