Det fristet med kake, så da ble det gulrotkake denne gangen.
Jeg tenkte å prøve noe nytt når det kom til kremen, å lage en hvit sjokoladekrem med mascarpone og philadelphia istedenfor en vanlig ostekrem.
Som topping til kaken hadde jeg noen pekannøtter og litt karamellsaus.
Jeg bruker alltid kanel, kardemomme og en klype nellik i deigen når jeg lager gulrotkake siden jeg liker at kaken er mer krydret.
Jeg tenkte å prøve noe nytt når det kom til kremen, å lage en hvit sjokoladekrem med mascarpone og philadelphia istedenfor en vanlig ostekrem.
Som topping til kaken hadde jeg noen pekannøtter og litt karamellsaus.
Jeg bruker alltid kanel, kardemomme og en klype nellik i deigen når jeg lager gulrotkake siden jeg liker at kaken er mer krydret.
Ingredienser
Gulrotkake:
4 gulrøtter
1 dl rapsolje
275g hvetemel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype nellik
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
4 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
Hvit sjokolade krem:
100g hvit sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
1 boks Philadelphia (200g)
Noen dråper sitronsaft
150ml kremfløte
Karamellsaus:
50ml vann
4 ss brunt sukker
2 ss sukker
2 ss lys sirup
150ml kremfløte
30g smør
Sitronsaft
Salt
Du trenger også:
Pekannøtter
4 gulrøtter
1 dl rapsolje
275g hvetemel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype nellik
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
4 egg
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
Hvit sjokolade krem:
100g hvit sjokolade
1 boks mascarpone (250g)
1 boks Philadelphia (200g)
Noen dråper sitronsaft
150ml kremfløte
Karamellsaus:
50ml vann
4 ss brunt sukker
2 ss sukker
2 ss lys sirup
150ml kremfløte
30g smør
Sitronsaft
Salt
Du trenger også:
Pekannøtter
Slik gjør du:
Begynn med å lage gulrotkaken.
Sett stekeovnen på 175°C.
Riv gulrøttene på et rivjern, og ha olje i et målebeger.
Bland så sammen alt det tørre i en skål.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Hell så oljen over gulrøttene og ha i eggedosisen, vend inn.
Sikt så inn melet og vend inn.
Hell så kakerøren i en smurt form med bakepapir i bunnen eller en form med bakepapir i bunnen og langs kantene.
Stek så kaken midt i ovnen i 50-60 minutter.
Avkjøl kaken helt før du har på kremen.
Sett stekeovnen på 175°C.
Riv gulrøttene på et rivjern, og ha olje i et målebeger.
Bland så sammen alt det tørre i en skål.
Pisk så egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
Hell så oljen over gulrøttene og ha i eggedosisen, vend inn.
Sikt så inn melet og vend inn.
Hell så kakerøren i en smurt form med bakepapir i bunnen eller en form med bakepapir i bunnen og langs kantene.
Stek så kaken midt i ovnen i 50-60 minutter.
Avkjøl kaken helt før du har på kremen.
Lag så kremen.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad og trekk bollen til side.
Ha så i mascarpone mens sjokoladen fortsatt er varm og rør sammen med en ballongvisp. Rør så inn Philadelphia med ballongvisp til du får en klumpfri krem.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i kremen.
Del så kaken i to og ha på halvparten av kremen på den ene bunnen.
Legg så den andre delen av bunnen over og ha på resten av kremen.
Sett så kaken i kjøleskapet helst over natten.
Legg så den andre delen av bunnen over og ha på resten av kremen.
Sett så kaken i kjøleskapet helst over natten.
Lag så karamellsausen.
Ha vann, sukker, brunt sukker og lys sirup i en kjele og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg helt opp. La det boble litt, men pass på at det ikke koker over og at sukkeret ikke blir brent.
Ha så i kremfløte og la det putre til det har tyknet, rør om så det ikke bobler over.
Rør så inn smøret mot slutten og smak til med salt og litt sitronsaft.
Avkjøl så sausen og hell over i en spruteflaske eller i en sprøytepose.
Ha vann, sukker, brunt sukker og lys sirup i en kjele og kok opp på middels varme til sukkeret har løst seg helt opp. La det boble litt, men pass på at det ikke koker over og at sukkeret ikke blir brent.
Ha så i kremfløte og la det putre til det har tyknet, rør om så det ikke bobler over.
Rør så inn smøret mot slutten og smak til med salt og litt sitronsaft.
Avkjøl så sausen og hell over i en spruteflaske eller i en sprøytepose.
Rist så pekannøttene i ovnen på 150°C varmluft i 8 minutter og avkjøl.
Strø så over nøttene og ha over karamellsausen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar