Gå til hovedinnhold

Karri pannekaker med fyll


Pannekaker er noe jeg faktisk aldri har vært så begeistret for, verken middags pannekaker eller dessert pannekaker, men da jeg lekte meg litt med pannekakene også så kom jeg til å tenke på at karri pannekaker sikkert er godt, dette har jeg laget flere ganger.
Det var til og med en oppskrift på det her på bloggen, men som ikke kom ned etter at bloggen min flyttet pga dårlig bildekvalitet.
Så derfor deler jeg oppskriften på det igjen nå.
Her har jeg laget karri pannekaker med grønnsaksfyll og en hvitløks dressing med et lite hint av karri. 


Ingredienser


Karri pannekaker: 
4 egg 
2 dl melk (gjerne kokosmelk)
1 klype salt
2 ts karri 
1 ts spisskummen
1 ss nøytral olje
4 toppede ss hvetemel

Fyll: 
1 rødløk
2 hvitløksfedd 
1/2 spisspaprika
4-5 østerssopp
1 grønn chili
2-3 bunter bladpersille
1 ts karri
Salt og pepper
1 ss creme fraiche 

Hvitløksdressing med et hint av karri: 
2 hvitløksfedd
1-2 bunter bladpersille
3-4 ss creme fraiche
1 ts dijonsennep
1 ts karri
Salt og pepper 

Du trenger også: 
Revet mozzarella


Slik gjør du:

Begynn med å lage pannekakerøren og stek pannekakene.
Ha egg, melk, karri, spisskummen og salt i en bolle og rør godt sammen, ha så i olje og sikt inn melet.
Finn så frem en pannekake panne eller evt. en mindre stekepanne på ca. 22 diameter.
Pensle så pannen med olje og stek pannekakene. 
Pensle med litt olje mellom hver pannekake du steker, og legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på en tallerken.


 
Lag så fyllet.
Finhakk rødløk, hvitløk og chili, skjær så paprika og sopp i små terninger og finhakk bladpersille.
Ha så litt olje i en panne, gjerne en wokpanne hvis du har det.
Fres først løken i et par minutter, og tilsett hvitløk og sopp, la det frese videre i et par minutter og ha i paprika og chili.
Rør om, ha i krydderet og la det frese litt til.
Trekk så pannen til side og ha i creme fraiche og persille, bland sammen og hell fyllet over i en skål eller en dyp tallerken.


 
Finn så frem et stekebrett og ha på bakepapir.
Sett så stekeovnen på 200°C varmluft.
Ha så en halv håndfull ost på pannekaken, så 1 toppet ss av fyllet, og dryss litt mer ost over der igjen.
Brett så pannekaken, og legg den på stekebrettet med brette siden ned.
Gjenta samme prosedyre med alle pannekakene.
Stek så pannekakene midt i ovnen i 15-20 minutter.



  

I mellomtiden, finhakk hvitløk og persille.
Ha så creme fraiche og dijon sennep i en skål, ha i hvitløk, persille, karri, salt og pepper og rør sammen. 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat