Gå til hovedinnhold

Aubergine og squash skiver med quinoa karri fyll

 
Jeg er utrolig glad i aubergine, squash også, men aubergine er favoritten.
Quinoa er også noe jeg faktisk spiser veldig ofte, så jeg bestemte meg for å prøve noe litt annerledes enn jeg pleier, nemlig å lage et quinoa karri fyll istedenfor et tomatbasert fyll som jeg som oftest lager. Og det var slettes ikke værst, det funket med karri også.
Auberginen og squashen har jeg skjært i skiver, jeg pleier å skrelle de fordi jeg synes at skallet ødelegger smaken.
Så toppet jeg skivene med fyllet og drysset over revet ost og stekte i ovnen.
Jeg lagde også en grønn chili og padronpaprika saus med yoghurt for å ha noe til.


Ingredienser

Du trenger:
1 squash
1 aubergine 

Quinoa karri fyll: 
1 grønn chili
1/4 spisspaprika
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd 
2-3 sjampinjonger
2-3 bunter bladpersille 
1,5 dl quinoa
3 dl vann 
3-4 ts karri 
1 ts tamarind paste
1 ss soyasaus 
Salt og pepper 
Limesaft

Grønn chili og padronpaprikasaus: 
8 padronpaprika
1 grønn chili
1 liten gul løk
1 ts spisskummen 
1 ss tyrkisk yoghurt
Salt og pepper
Limesaft

Du trenger også: 
Revet ost


Slik gjør du:

Begynn med å skrelle squash og aubergine, og skjær bort den buede delen så skivene blir flatest mulig, bruk så de et du har skjært bort i fyllet. 
Skjær squash og aubergine i skiver og legg på et papir, dryss så salt på begge sider og legg mer papir over.
Skjær så restene i små terninger og ha i en skål.


 
Skjær så sjampinjong i terninger og ha i en skål sammen med aubergine og squash bitene.
Finhakk så hvitløk, grønn chili, løk, persille og skjær paprika i små terninger.
Finhakk så løk og grønn chili og skjær padronpaprika i skiver så du har det klart til sausen også.
Skyll så quinoa godt i varmt vann og deretter i kaldt vann.


 
Finn så frem en panne, gjerne en wokpanne eller evt. en gryte.
Ha så løken i pannen sammen med litt olivenolje og fres til løken blir blank, ha så i hvitløk og la det frese litt før du har i sjampinjong, aubergine og squash, la det frese litt til og ha i paprika og grønn chili.
La det frese i et par minutter og ha i karri, rør om og ha i soyasaus, tamarind paste, vann, quinoa og bladpersille, rør om, ha på lokket og la det putre på middels varme under lokket i ca. 10 minutter til all væsken er borte.
Smak så til med salt, pepper, lime og evt. mer karri.


 
Mens det putrer under lokket, ha olivenolje i en kjele og ha i løken til sausen, la løken frese til den begynner å bli blank og ha i padronpaprika og grønn chili, la det frese til løken og paprikaen er mør og ha i en mikse kopp for stavmikser, ha så i spisskummen og yoghurt og kjør glatt, smak så til med salt, pepper og lime.


 
Legg så squash skivene på et stekebrett med bakepapir, pensle så den ene siden med olivenolje, den penslede siden skal ligge ned.
Fordel så fyllet på aubergine og squash skivene og dryss over revet ost.
Stek så midt i ovnen på 200°C i 20 minutter, osten skal være gyllen på toppen.
Avkjøl noe på brettet, dryss over litt tørket persille og bruk en stekespade til å flytte de over på tallerkenen.
Server med grønn chili og padronpaprikasausen.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat