For en stund siden lagde jeg disse tex mex kylling gjærdumplingsene på slump, og fant ut at jeg skulle lage det igjen for å kunne dele oppskriften.
Her er det egentlig bare å fylle med hva som helst, men siden jeg er glad i tex mex, så ble tex mex fyll første valget for meg.
Jeg var faktisk litt usikker på hva jeg skulle kalle de, det stod mellom calzone og dumplings, siden de er mer som calzone, bare at de er formet som dumplings, så da ble det bare rett og slett fluffy dumplings.
Oppskriften gir 8 store, eller 16 små fluffy dumplings.
Ingredienser
Deig:
400g hvetemel
2 ts tørrgjær
1 ss luftigere bakst
1 ts salt
1 klype sukker
3-4 ss tørket oregano
3 ss rapsolje
2,5 dl vann
Tex mex kylling fyll:
1 kyllingfilet
1 egg
1 ts koriander malt
3 ts spisskummen
1 ts chilipulver (meksikansk)
2 ts tørket oregano
2 ts paprikapulver
4 ts paprikapulver røkt
1/4 rød spisspaprika
1/4 gul paprika
1 liten rødløk
2 hvitløksfedd
1 rød chili
3 padronpaprika
1 boks mais
Salt og pepper
Guacamole:
2 små avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Limesaft
Du trenger også:
Revet cheddar eller evt. annen revet ost
1 egg til pensling
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, inkludert oregano.
Ha så i olje og vann og rør sammen med en gaffel eller skje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den blir jevn, ta så deigen ut av bollen og smør bollen med smør, legg så deigen tilbake i bollen og dekk med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse et lunt sted.
Lag så fyllet.
Begynn med å finhakke rødløk, rød chili og hvitløk.
Skjær så rød og gul paprika, padronpaprika i små terninger.
Ha så kyllingen i en foodprosessor, ha i egget, og ha så i krydderet, salt og pepper også.
Kjør så kyllingen til du får en farse, ha så farsen i en skål eller bolle.
Skyll så maisen, og bland sammen med grønnsakene og kyllingen, rør gjerne inn en håndfull eller to med revet ost i farsen også.
Dekk så bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet frem til du skal ha på fyllet.
Fyllet skal ikke stekes på forhånd da det vil bli tørt.
Finn så frem deigen.
Ha bakepapir på en bakematte og dryss over litt mel.
Del så deigen i 8 emner, form til boller og kjevle de flate.
Ha så på ost, fyll og ost over fyllet igjen. Fordel fyllet jevnt.
Lukk så dumplingsene godt, og pass på at fyllet ikke kommer ut.
Legg så dumplingsene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca 10-15 minutter. Pensle så dumplingsene med egg.
Sett så stekeovnen på 200°C og stek de fluffy dumplingsene i 15-20 minutter.
I mellomtiden kan du finhakke chili, hvitløk og koriander, og lage guacamole.
Mos avokadoen med en gaffel, ha i chili, hvitløk, koriander, spisskummen, lime og smak til med salt og pepper, og evt. mer lime.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar