Jeg fikk lyst på kyllingburger, og istedenfor å lage burgerbrød, lagde jeg heller noen pitabrød istedet.
I tillegg har jeg også laget en barbecuesaus som jeg også hadde litt av i farsen til burgeren.
Burgerne er panert i knekkebrød med paprikapulver, spisskummen og tørket oregano og koriander, og er tilberedt i air fryeren, men kan også friteres eller stekes i pannen hvis ønskelig.
Som tilbehør brukte jeg egentlig bare det jeg hadde i kjøleskapet til å lage en enkel salat som jeg bare blandet sammen.
Ingredienser
Pitabrød:
350g hvetemel
2 ts tørrgjær
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 klype sukker
3 ss creme fraiche
3 ss rapsolje
150ml lunkent vann
Barbecuesaus:
12 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 ss brun eddik
3 ss soyasaus
1-2 ss honning
2 hvitløksfedd
4 ts paprikapulver røkt
2 ts chipotle krydder
Salt
Limesaft
Kyllingburger:
1 kyllingfilet
1 grønn chili
1 hvitløksfedd
1 ss tørket oregano
1 ss tørket koriander
1 ts spisskummen
3 ts barbecuesaus
Panering til burgerene:
3 knekkebrød
3 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
Salt og pepper
Tilbehør:
Crispsalat
Cherrytomater
Mini agurk
Spisspaprika
Mais
1-2 ss extra virgin olivenolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen til pitabrødene. Bruker du ferdige, hopp over til neste steg. Men jeg anbefaler at du lager de selv da hjemmelaget alltid er best.
Bland sammen alt det tørre i en bolle og ha i creme fraiche og olje, rør sammen til det blir klumpete og ha i vannet.
Bland så sammen deigen med en gaffel eller skje først og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen til den er jevn, den skal være litt klissete.
Lag så barbecuesausen.
Skjær toppene av cherrytomatene, og ha de i en kjele med kokende vann.
Vent til skallet sprekker og ha de over i en skål med kaldt vann.
Hakk så hvitløk og skjær paprikaen i små terninger.
Ha så olivenolje i en kjele, klem tomatene ut av skallet, ha i paprika og hvitløk, eddik, soyasaus, honning og krydderet.
Mos så tomatene, bland sammen, og la så sausen koke under lokk i 15-20 minutter på middels varme.
Smak så til med salt, limesaft og evt. mer røkt paprikapulver.
Kjør så sausen glatt med stavmikser, den skal være ganske tykk i konsistensen.
Finhakk så hvitløk og grønn chili og ha i foodprosessoren sammen med kyllingen, ha så i krydderet og litt av sausen og kjør glatt til du får en farse.
Ha så farsen over i en skål og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg før du former og panerer burgerene.
Lag så paneringen så du har den klar.
Ha knekkebrødene og krydderet i en foodprosessor og kjør til det blir finmalt. Ha så paneringen i en dyp tallerken.
Forbered så tilbehøret.
Jeg bare skjærte alt og hadde i en skål med en gang, som en salat.
Sett stekeovnen på 200°C over og undervarme med stekebrettet i.
Form så pitabrødene og la de etterheve i ca. 10 minutter.
Ta så ut stekebrettet og løft så bakepapiret med pitabrødene over på det varme stekebrettet.
Stek så pitabrødene midt i ovnen i 8-10 minutter, de skal blåse seg opp.
I mellomtiden, finn air fryeren og forvarm den.
Finn så farsen og form 4 burgere, dypp først i paneringen.
Det kan være litt vrient i og med at farsen er litt løs, du kan evt. blande inn litt potetmel, men jeg gjør ikke det pga at jeg synes det ødelegger smaken og konsistensen.
Det jeg gjorde var at jeg delte farsen i fire med en skje, så tok jeg en spiseskje av gangen og hadde rett oppi paneringen, så formet jeg burgeren med en skje mens den lå i paneringen, og drysset mer panering over, så løftet jeg den forsiktig opp og drysset over mer panering på begge sider. Det går, men det er litt vrient som nevnt ovenfor, er du fortsatt usikker, se bilde under.
Det er viktig at du legger burgerene på bakepapir, ganske så nærme hverandre, men ikke så de tar borti hverandre, bare pass på at de får plass i air fryeren.
Løft så bakepapiret med burgerene på i air fryeren og stek de på 200°C i 10 minutter, snu når halve tiden har gått.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar