Gå til hovedinnhold

Pistasj sjokolade terte


Pistasjnøtter og sjokolade må være en av de beste smaks kombinasjonene jeg vet om. Etter at jeg lagde halloween kjeksene mine ble jeg inspirert til å lage en pistasj terte med en type kjeks bunn. Siden jeg kjøpte meg en terte form for en liten stund siden, følte jeg det var på tide å prøve den ut.
Jeg pleide faktisk å lage en lignende kake som dette veldig ofte før, da med en pistasj marengsbunn, sjokolade mousse og sjokolade ganache, så denne terten er vel så og si litt inspirert av denne også.
Terte skjellet er en type kjeksbunn av pistasjnøtter, og kremen er en mascarponekrem med mørk sjokolade, toppet med grovhakkede pistasjnøtter og sjokoladebiter.


Ingredienser


Terte skjell: 
120g pistasjnøtter
3 ss brunt sukker
1 ts salt
30g smør
1 egg 
50g potetmel
50g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron

Sjokolade mascarponekrem: 
100g 70% kokesjokolade
1 boks mascarpone (250g)
2 dl kremfløte

Du trenger også: 
Pistasjnøtter og kokesjokolade til pynt


Slik gjør du:

Begynn med å lage deigen til terte skjellet.
Smelt smøret og avkjøl noe.
Finmal så pistasjnøttene sammen med brunt sukker og salt i foodprosessoren.
Hell så de malte pistasjnøttene i smøret og rør sammen.
Ha så i egget og bland godt.
Bland så sammen potetmel, hvetemel, natron og vaniljesukker i en liten skål og sikt inn.
Bland så sammen til det blir en deig, enten med slikkepott eller for hånd.
Pakk så deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i ca. 2 timer.


 
Finn så frem en terte form, smør den godt i kantene og litt i bunnen, ha så bakepapir i bunnen av formen.
Finn så frem en bakematte, og klipp to brødposer opp.
Kjevle så ut deigen mellom to brødposer og løft forsiktig over terte formen, form så terten og fjern deig rester fra siden.
Stek så terten midt i ovnen på 160°C i ca. 15 minutter og avkjøl.
Av deigen som er til overs kan du lage noen kjeks.
Stek så kjeksene etter at du har tatt ut terte skjellet, også midt i ovnen på samme temperatur, bare i 8-10 minutter ca.
Kjeksene kan du enten spise som de er, som en liten bonus eller bruke de til å pynte terten med.


 
Lag så sjokolade mascarponekremen.
Smelt sjokoladen over vannbad, trekk bollen av vannbadet og rør inn mascarpone med en ballongvisp. Ha så kremen over i en annen bolle som ikke er varm.
Pisk så kremfløten stiv og vend inn i sjokolade mascarponekremen.
Fordel så jevnt utover terte skjellet.
Sett så i kjøleskapet i 2-3 timer, eller helst natten over.
Grovhakk så noen pistasj nøtter og noen sjokoladebiter og dryss over før servering.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat