Pannekaker med syltetøy er kjedelig, men smaksatte pannekaker med fyll er noe helt annet.
Merkelig nok har jeg alltid spist pannekaker med ost, og har ikke rørt syltetøyet. Jeg pleide alltid å ta ost på de, og så steke de i ovnen, av og til i mikroen også.
Her har jeg laget vårløk pannekaker som jeg har fylt med sjampinjong, østerssopp, hirse, og selvfølgelig ost.
Så har jeg stekt de på varmluft, og til slutt laget en rask hvitløksdressing for å ha noe til.
Dette er enda en vri på de klassiske pannekakene, det tar kanskje bittelitt lenger tid, men det er verdt det.
Ingredienser
Pannekakerøre:
4 egg
2 dl melk
3 vårløk
Salt og pepper
1-2 ss olje
5 toppede ss hvetemel
Olje til steking
Fyll:
3-4 middels store sjampinjonger
7-8 østerssopp
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 vårløk
Salt og pepper
0,5 dl hirse
150ml vann
1 håndfull revet ost
Du trenger også:
Revet ost
Hvitløksdressing:
2 hvitløksfedd
2-3 bunter bladpersille
1-2 bunter dill
3-4 ss creme fraiche
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med pannekakerøren, og stek pannekakene.
Skjær først vårløken på skrått.
Bland så sammen egg og melk, og ha i vårløken.
Ha så i salt og pepper, og sikt inn melet.
Til slutt har du i olje og rører godt sammen.
Stek så pannekakene i en pannekake panne, pensle pannen med litt olje for hver pannekake.
Legg så pannekakene oppå hverandre på en tallerken, og la de ligge der sålenge.
Skjær så soppen, vårløk og finhakk løken og hvitløken.
Ha så løken i en panne og fres den til den blir blank, ha så i hvitløk, og derretter soppen. La det frese til du ser at soppen har krympet.
Ha så i vårløk og salt og pepper til slutt, sett så pannen til side og avkjøl noe.
Skyll så hirsen godt, først i varmt vann, så i kaldt vann.
Ha vann i en kjele, og vent til vannet fosskoker, ha evt. litt salt i vannet.
Ha så i hirse, skru ned varmen til middels og la hirsen koke under lokk til all væsken er borte.
Rør så inn en håndfull med revet ost og bland sammen med soppen.
Finn så frem pannekakene, fyllet og ha litt revet ost i en skål.
Ha så bakepapir på et brett og sett ovnen på 200°C varmluft.
Ha så ost på pannekaken, så fyll, og så ost over fyllet igjen.
Brett så inn kantene og rull pannekakene, legg så pannekakene på brettet med skjøten ned.
Pass på at du fordeler fyllet noe lunde likt.
Stek så pannekakene midt i ovnen i 15-20 minutter.
Imens kan du lage hvitløksdressingen.
Finhakk hvitløk og persille og finsnitt dill.
Ha så creme fraiche i en skål, ha i hvitløk, persille og dill og smak til med salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar