Jeg har lenge villet prøve å lage gulrot tortillalefser, etter at jeg lagde rødbete tortillalefser har jeg tenkt på at jeg ville prøve å lage det med gulrot også, så nå fikk jeg prøve det ut også.
Lefsene ble faktisk litt mykere i konsistensen enn vanlige lefser, men smaksmessig så kan jeg ikke si at de smakte så mye gulrot, men gode ble de, bedre enn de man kjøper på butikken ihvertfall.
Siden jeg ikke spiser kjøttdeig har jeg funnet en erstatning for det, og det er quinoa. Jeg har laget diverse tex mex, taco retter med quinoa før, og synes at det er mye bedre enn med kjøttdeig. Da slipper jeg masse bein og knokler som ødelegger hele opplevelsen.
Til slutt har jeg også laget en guacamole, fordi det blir jo ingen taco uten guacamole.
Ingredienser
Gulrot tortillalefser:
1 gulrot
150 ml vann
300g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 klype salt
2 ss rapsolje
Quinoa taco fyll:
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 grønn chili
1 liten rødløk
3-4 små sjampinjonger
6 sødmetomater
6 aromatomater
1 ts chilipulver (Meksikansk)
1 ts koriander malt
3 ts spisskummen
3 ts paprikapulver
3 ts tørket oregano
1,5 dl quinoa
2 dl vann
Limesaft
Salt og pepper
Guacamole:
2 avokado
1 rød chili
2 hvitløksfedd
1-2 bunter koriander
1/2 ts spisskummen
Salt og pepper
Limesaft
Slik gjør du:
Begynn med å lage lefsene.
Skrell gulroten og skjær den i fire.
Ha så gulrot og vann i en foodprosessor og kjør til det blir en slags tynn purè.
Bland så sammen det tørre i en bolle og ha i olje, ha så i gulrot "purèen" og rør sammen, først med en gaffel eller en skje, og ta så over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn.
Dekk så bollen med plastfolie og la deigen stå på benken i en halvtimes tid.
Klipp så ut 9 mindre biter av bakepapir og to større biter.
Ha så mel på en bakematte med bakepapir og del deigen i 8 emner.
Form så til boller og klem flat, kjevle så ut lefsene mellom to bakepapir. Løft opp papiret og vend lefsen mens du kjevler for å få de rundest mulig, og ikke ovale.
Legg så de ferdige lefsene oppå hverandre med bakepapir mellom.
Stek så lefsene i en tørr panne på middels varme.
For å unngå at lefsene blir ødelagt når du skal steke de, klask de ned i pannen med bakepapiret opp, og dra det av mens lefsen er i pannen.
Legg så de ferdig stekte lefsene oppå hverandre og pakk de inn i aluminiumsfolie.
De må pakkes godt inn, så de ikke har noe luft, ellers vil de bli harde og seige.
Lag så fyllet.
Finhakk hvitløk, chili og rødløk, og skjær sjampinjong og tomater i terninger.
Skyll så quinoa godt, først i varmt vann, så i kaldt vann.
Ha så olje i en panne og fres løken til den begynner å bli blank.
Ha så i hvitløk og la den frese litt før du har i sjampinjongen.
La det frese videre til sjampinjongen har krympet.
Ha så i tomater og chili, rør om, ha i krydderet og bland sammen.
Ha så i quinoa, bland sammen og ha i vannet.
Smak så til med lime, salt og pepper og ha på lokket. La det frese på middels varme til all væsken er borte, ca 10-15 minutter.
I mellomtiden, finhakk hvitløk, chili og koriander.
Mos så avokadoen med gaffel og ha i hvitløk, chili, koriander og spisskummen, og smak til med limesaft, salt og pepper.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar