Polarbrød er noe jeg lenge har hatt lyst til å prøve å lage, etter å ha gjettet ingrediensene så viste det seg at jeg så og si hadde rett da jeg sjekket oppskrifter på det.
Jeg ville ikke ha så mange, så jeg lagde en litt mindre porsjon.
Jeg brukte for det meste speltmel, men hadde også litt hvetemel i deigen, og så hadde jeg i havregryn.
Jeg brukte også honning i deigen.
Polarbrødene ble veldig gode, men de så kanskje ikke like bra ut, neste gang tror jeg at jeg heller prøver å finmale havregrynene så jeg får havremel istedenfor hele gryn. Men en ting er sikkert, jeg kommer definitivt til å lage det flere ganger.
Oppskriften gir 8 polarbrød.
Ingredienser
35g smør
2 dl melk
1/2 ss honning
120g hvetemel
200g siktet speltmel
50g lettkokte havregryn
1 flat ts bakepulver
2 flate ts tørrgjær
En klype salt
Slik gjør du:
Begynn med å smelte smøret og trekk kjelen til side. Ha så i melk og honning og rør sammen til honningen har løst seg helt opp.
Bland så sammen alt det tørre i en bolle og tilsett melkeblandingen.
Rør først sammen med en gaffel eller spiseskje og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg.
Kna så deigen forsiktig til den er jevn.
Løft så deigen opp og legg den på en tallerken for litt og smør bollen med smør, legg så deigen tilbake i bollen og dekk bollen med plastfolie, sett så deigen til heving et lunt sted i ca 45 minutter.
Del så deigen i 8 emner, form boller og trykk de flate, legg så polarbrødene på brett med bakepapir og prikk hull i de med en tannpirker, grillpinne, gaffel, etc.
Dekk så brødene med en opprevet brødpose og la de etterheve i ca. 20-30 minutter.
Sett så stekeovnen på 220°C, og stek polarbrødene midt i ovnen i ca. 5-7 minutter.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar