Noe jeg lenge har villet prøve å lage er blomkål steak, men så har jeg ikke kommet så langt før nå.
Blomkålen har jeg marinert i en cajun marinade med litt barbecuesaus, og som tilbehør brukte jeg resten av blomkålen sammen med quinoa, paprika, padronpaprika, rødløk, hvitløk og tørket persille som fikk koke inn med litt barbecuesaus.
Barbecuesausen har jeg laget selv, du kan velge om du også vil lage den eller om du vil bruke ferdig, hvis du vil prøve å lage den selv så finner du oppskriften på den her.
Dette er en plantebasert rett, som da er egnet for veganere, så her trenger man ikke å bytte ut noe med plantebaserte alternativer.
Ganske så spicy, så for de som ikke liker sterk mat ville jeg ha droppet chilien.
Jeg syns ihvertfall at det ble utrolig godt, og ville heller ha valgt blomkål steak fremfor en vanlig kjøtt stek.
Ingredienser
Cajun blomkål steak:
2 blomkål skiver
Cajun marinade:
2 ss olivenolje
1 ts barbecuesaus
2 ts cajun krydder
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
Salt og pepper
Quinoa med blomkål og grønnsaker:
Resten av blomkålen
1 dl quinoa
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
1/2 rød paprika
3 padronpaprika
1 rødløk
1-2 ts tørket persille
3 ss barbecuesaus
2 dl vann
Limesaft
Salt og pepper
Du trenger også:
1 avokado
Frisk bladpersille
Slik gjør du:
Begynn med å skjære blomkålen i skiver på langs og skyll den, du er nødt til å skjære den på langs, og ikke på tvers da den vil falle fra hverandre.
Ha så resten av blomkålen i en sil og skyll den også.
Lag så marinaden, ha olivenolje i en skål og ha i krydderet og barbecuesaus, rør om og pensle blomkål skivene med marinaden på begge sider.
Del så resten av blomkålen i små buketter og ha den i en skål eller en dyp tallerken.
Finhakk så hvitløk, chili og skjær paprika, padronpaprika og rødløk i terninger.
Skyll så quinoa godt først i varmt vann så i kaldt vann, sett så silen på en skål så vannet får rent av litt.
Sett så stekeovnen på 200°C over og undervarme.
Ha så blomkål steak'sene på et brett med bakepapir og stek de midt i ovnen i ca. 30-40 minutter, snu når halve tiden har gått.
Ha så litt olje i en panne og fres løken på middels sterk varme.
Ha så i blomkålen og hvitløken etterhvert som løken begynner å bli blank.
Ha så i chili og paprika og la det frese i et par minutter.
Ha så i barbecuesaus, vann og persille og smak til med salt. Når du er fornøyd med smaken ha i quinoaen.
Skru så ned varmen til middels, ha på lokket og la det putre under lokk til all væsken har fordampet, ca. 10-15 minutter.
Server med avokado, og dryss over frisk bladpersille.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar