Barbecuesaus er noe de fleste kjøper på butikken, men det går også an å lage selv.
Det finnes sikkert også utallige oppskrifter på det, jeg har også min egen oppskrift på det, som jeg bare lagde en gang, og har laget det flere ganger etter det.
Det finnes oppskrifter på barbecuesaus her på bloggen men gjemt i oppskrifter, og ikke for seg selv.
Jeg vil prøve å dele mer oppskrifter på enkelt oppskrifter, så jeg også får fylt de kategoriene slik at om noen kun vil ha oppskrift på f.eks barbecuesaus så finner de det lettere istedenfor å skulle lete i andre oppskrifter bare for å finne oppskriften på en saus.
Men tilbake til barbecuesausen, hovedingrediensen her er helt klart røkt paprikapulver, det er det som er den "hemmelige ingrediensen" som gir barbecuesausen den gode røyksmaken som en barbecuesaus skal ha, og som gjør sausen komplett.
Sausen kan være litt sterk for de som ikke er glad i sterk mat, men det går helt fint å droppe chilien og bytte den ut med litt mer paprika.
Ingredienser
Du trenger:
8 aromatomater
1/2 rød chili
1/4 spisspaprika (ca 30g)
2 hvitløksfedd
2 ss olivenolje
2 ss soyasaus
1 ss brun eddik
1 dl vann
1 ss honning
2 ts chipotle krydder
4-5 ts paprikapulver røkt (fra hindu)
Salt
Slik gjør du:
Fjern toppene av tomatene og ha i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha de i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden finhakk hvitløk, chili og paprika.
Klem så tomatene ut av skallet i kjelen og ha i resten av ingrediensene, mos tomatene og la sausen koke under lokk på middels varme i 15-20 minutter.
Smak så til med salt og evt. mer røkt paprikapulver.
Kjør så sausen glatt med stavmikser, den skal være ganske tykk, på en måte som ketchup, ønsker du en tynnere saus kan du tilsette mer vann.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar