Gå til hovedinnhold

Jordbær pannacotta med jordbærsaus, granola og hvit sjokolade


Dessert oppskrifter er det faktisk veldig lite av her på bloggen, faktisk bare en.
Så jeg tenkte at det var på tide med en dessert oppskrift, og flere skal det nok bli.
Pannacotta er vel en av de letteste dessertene å lage, jeg hadde aldri laget det før, men kun sett folk lage det på tv. 
Jeg lagde valgte å smakssette pannacotta'en med jordbær, jeg lagde også en jordbærsaus.
Så måtte vi jo ha noe sprøtt til, så da ble det en enkel granola. Tilslutt smeltet jeg litt hvit sjokolade som jeg lagde noen slags runde lokk av med en rund utstikker, hvit sjokolade og jordbær hører jo sammen, så det var nesten et must med den hvite sjokoladen.
Dette er en utrolig god og enkel dessert å lage som du enkelt kan imponere gjestene med.



Ingredienser

Jordbær pannacotta: 
200g frosne jordbær
50ml vann 
1-2 ss honning (smakes til)
Et par dråper limesaft
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
2 gelatinplater

Jordbærsaus:
250g frosne jordbær
50ml vann
Limesaft
Honning

Granola: 
50g cashewnøtter
50g lettkokte havregryn
20g solsikkekjerner
2g nigellafrø (kan sløyfes)
1 ss honning
1 ss av jordbærsausen
1 ss brunt sukker
1 klype salt
Noen dråper limesaft

Du trenger også: 
Hvit sjokolade


Slik gjør du:

Begynn med å lage pannacotta'en.
Ha jordbær i en kjele sammen med vann og kok opp, mos jordbærene og smak til med lime og honning.
Sil så jordbærene så du ikke får steiner i pannacotta'en. Ta vare på restene og bruk det i sausen.
Ha så fløte i en kjele, og ha i vaniljesukker, kok opp og rør til vaniljesukkeret har løst seg opp, bruk en ballongvisp.
Ha så i jordbærsaften du silte, rør om og la det koke til det når kokepunktet. Smak så til med honning, jeg valgte å lage den ganske søt.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, klem så ut væsken.
Når fløten når kokepunktet, trekk kjelen av platen og rør inn gelatinen. 
Avkjøl så pannacotta'en noe og hell den i en silikonform eller i glass hvis du heller ønsker det.


 
Lag så jordbærsausen.
Ha så jordbær, vann og restene som ble igjen da du silte jordbærene til pannacotta'en.
Kok opp og mos jordbærene, smak så til med limesaft og honning, siden jeg valgte å lage pannacotta'en ganske søt, ville jeg ha sausen litt syrligere. 
Kjør så sausen glatt med stavmikser og avkjøl.


 
Lag så granolaen.
Bland sammen honning og jordbærsausen.
Knus så cashewnøttene med en kjøttklubbe eller kjevle.
Mål opp resten av ingrediensene og ha alt i en skål.
Hell så alt oppi honning og jordbærsaus blandingen og rør sammen, ha så i brunt sukker og salt og smak til med lime.
Fordel så granolaen utover et stekebrett og stek den midt i ovnen på 150°C over og undervarme i 10-15 minutter, rør av og til så det ikke svir seg i bunnen av brettet.
Avkjøl, og ha granolaen over i et jar.


 
Smelt så hvit sjokolade over vannbad, dekk en tallerken med plastfolie og bruk en rund utstikker til å lage rundinger av hvit sjokolade, du kan også bruke en hjerte eller stjerne utstikker hvis du ikke har en rund en.
Sett så i kjøleskapet så sjokoladen stivner.

Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.

Kommentarer

 


 

TOPP 10 MEST POPULÆRE OPPSKRIFTER

Sjokolade ostekake med cashew bunn

Sjokoladekake med stracciatella krem

Bao buns med kylling og sweet chili saus

Hvit pizza med blomkål, aromasopp, cashewnøtter og gressløk

Gulrotkake med hvit sjokoladekrem, pekannøtter og karamellsaus

Vegetar taco med østerssopp, mango salat og chimichurri

Yoghurtbrød med chiafrø

Spicy kylling fajitas med hvete og mais tortilla lefser

Veggie lettuce wraps med sweet chili saus

Laks med mango og avokado salat