Så ble det ørret igjen da, denne gangen med teriyaki saus, wokkede grønnsaker og jasminris.
En rask og enkel rett om man vil ha noe raskt til middag.
Det går jo også ann å kjøpe teriyaki saus, jeg skal ærlig innrømme at jeg har kjøpt det før, men det begynner å bli så mange år siden at jeg ikke en gang kan huske det.
Etter at jeg eksperimenterte litt med det, så klarte jeg å utvikle en oppskrift på det også, jeg skrev den faktisk ned i oppskriftsboken min for mange år siden, men nå kan jeg den i hodet. Jeg vet faktisk ikke hvorfor jeg ikke har lagt ut oppskrifter med teriyaki saus før nå. Kanskje jeg burde begynne å legge ut flere oppskrifter med teriyaki saus(?)
Ingredienser
Teriyaki saus:
2 hvitløksfedd
4 ss soyasaus
2 ss sesameolje
1 ss brun eddik
2-3 ss honning (smakes til)
150ml ananasjuice
100ml vann
2-3 ss maizena brun jevner
Du trenger også:
2 gulrøtter
2 vårløk
1 gul løk
2 ørretfileter uten skinn og bein
Slik gjør du:
Begynn med å forberede alle grønnsakene, finhakk hvitløk til sausen, skjær vårløken i skrå skiver, og løk og gulrot i strimler, bruk gjerne et mandolinjern til gulrøttene hvis du har det.
Lag så sausen.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på middels varme, smak så til med honning avhengig av hvor søt du vil ha sausen.
Når sausen har redusert litt, etter 10-15 minutter, kan du jevne den med maizena, smak så til sausen med litt salt om du syns det trengs.
Kok så risen, risen kokes etter pakkens anvisning.
Wok så grønnsakene i en wokpanne med litt olje, ha først i løk og gulrot og vent med vårløken, den skal ikke i før mot slutten.
Stek så ørreten i en varm panne på middels sterk varme, stek ørreten til den har fått fin stekeskorpe på hver side. Jeg liker min godt stekt, så jeg steker den derfor alltid godt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar