Det begynner å balle på seg med pizza oppskrifter her på bloggen min, men det er jo så godt!
Alltid når jeg lager pizza så lager jeg alt selv, bunnen, sausen og til og med dressingen.
Jeg pleier alltid å lage hvitløksdressing, men denne gangen bestemte jeg meg for å lage en holiday dip istedenfor. Det funket det også, men jeg må ærlig innrømme at jeg likte hvitløksdressingen bedre, sikkert fordi jeg er vant til det.
Jeg bruker alltid creme fraiche istedenfor rømme fordi jeg liker creme fraiche bedre konsistens messing.
Oppskriften gir 2 middels store pizza eller en stor, jeg går alltid for to mindre pizzaer, så jeg har to.
Når man først lager pizza, så skader det jo ikke med en ekstra (?)
Liker du sprø bunn er dette den perfekte pizza oppskriften for deg, det som er viktigst for å lykkes med sprø bunn er å bruke tipo 00 mel, og at stekebrettet forvarmes i ovnen.
En annen ting som også er viktig er at man ikke har på for mye saus og ost, da vil pizzaen bli soggy, så selv om man kanskje er glad i mye saus og mye ost så bør man begrense seg litt for å få best mulig resultat.
Til sist, men ikke minst må selve bunnen være tynn, og luften må dyttes ut i kantene, så her må man bruke hendene og ikke kjevlen.
Ingredienser
Pizzadeig:
400g pizzamel (tipo 00)
1-2 klyper salt
1 klype sukker
2 ts tørrgjær
3 ss olivenolje
250ml lunkent vann
Pizzasaus:
300g sødmetomater
2 hvitløksfedd
100ml vann
1 ss tørket oregano
1 ts tørket basilikum
Sitronsaft
Salt og pepper
Du trenger også:
Revet mozzarella (evt. Gryr for vegansk)
2 buketter blomkål + olivenolje og cajun krydder
1 padronpaprika
1 liten rødløk
2-3 små sjampinjonger
Holiday dip:
3-4 gode kladasker med creme fraiche
2 hvitløksfedd
2 ts løkpulver
2 ts paprikapulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts tørket persille
Salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med å lage deigen.
Du velger selv om du vil lage en stor pizza eller to mindre pizzaer.
Bland sammen alt det tørre i en bolle, ha så i olje og lunkent vann og rør sammen med en gaffel eller spiseskje først, og ta over for hånd etterhvert som deigen begynner å samle seg. Kna så deigen til den er jevn, deigen skal være litt løs og delvis klissete.
Smør så bollen(e) med smør og ha deigen i bollen(e).
Dekk så bollen(e) med plastfolie og sett deigen til heving et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse.
Lag så sausen.
Skjær toppene av tomatene og ha de i en kjele med kokende vann, vent til skallet sprekker og ha i en skål med kaldt vann.
I mellomtiden finhakk hvitløk, og ha litt olivenolje i en kjele. Klem så tomatene ut av skallet i kjelen og ha i vann, hvitløk, salt og sitronsaft. Mos så tomatene og ha i tørket oregano og basilikum.
La så sausen putre på middels varme i 15-20 minutter og smak til med salt og sitronsaft.
Avkjøl så sausen helt før du har den på pizzaen, hell den gjerne over i en skål for å avkjøle den raskere.
Sett stekeovnen på 220°C over og undervarme med stekebrettet i. Det er viktig at ovnen forvarmes med stekebrettet i da det er med på å gi sprø bunn.
Skjær så rødløk, padronpaprika, sjampinjong og blomkål.
Ha så blomkålen i en skål, ha i olje og cajun krydder, og bland godt.
Finn så frem en bakematte og ha på bakepapir, dryss så semulegryn over bakepapiret og legg deigen i semulegrynet. Form så deigen for hånd, prøv å dytte ut luften i kantene, så pizzabunnen blir tynn i midten og får luftige kanter.
Ta så ut stekebrettet og løft så bakepapiret med bunnen over på brettet.
Ha på saus, ost og fyll, og dryss over pizzakrydder.
Stek så pizzaen midt i ovnen i 15-18 minutter.
Mens pizzaen er i ovnen, lag holiday dipen.
Finhakk hvitløk og ha creme fraiche i en skål, ha så i hvitløk, krydderet, rør godt og smak til med salt.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar