Jeg fikk lyst til å prøve noe nytt som jeg ikke har prøvd før.
Så jeg satt å funderte på hva jeg kan gjøre med gulrøtter, så da ble det å lage en gulrot og ingefær karri. For å ha noe form for protein i karrien brukte jeg kikerter, jeg hadde også squash oppi, litt vårløk og til slutt drysset jeg over litt mer vårløk og noen cashewnøtter for å ha noe "crunch". Jeg hadde også koriander og persille i karrien. Av krydder brukte jeg spisskummen, malt koriander, gurkemeie og bukkehornkløver.
Karrien ble faktisk utrolig god, så dette er definitivt noe jeg anbefaler å prøve og som jeg må lage igjen ved en senere anledning.
Karrien er også helt plantebasert som gjør den egnet for veganere også uten å måtte bytte ut noe som helst med plantebaserte alternativer.
Til sist, men ikke minst er dette en veldig rask og enkel middag å lage.
Ingredienser
Gulrot og ingefær karri:
200ml vann
3 gulrøtter
8g ingefær
2 hvitløksfedd
1 rød chili
1 gul løk
350ml kokosmelk
1 ts gurkemeie
1 ts koriander malt
1 ts bukkehornkløver
2 ts spisskummen
1/2 squash
300g kikerter
2 vårløk
1-2 bunter bladpersille
1-2 bunter koriander
Limesaft
Salt
Du trenger også:
2 dl basmatiris
1-2 håndfuller cashewnøtter
Slik gjør du:
Begynn med å bløtlegge kikertene en kveld i forveien hvis du bruker rå kikerter.
Skyll så kikertene og kok de i en svær kasserolle med 2-3 liter vann. Kikertene kokes i 45-60 minutter. Når kikertene er kokt, trekk kasserollen til side og la de stå i vann.
Begynn så på karrien.
Skrell gulrøttene og ingefæren. Grovhakk så hvitløk og chili og ha alt i en foodprosessor med 200ml vann.
Kjør så til det blir purè, la foodprosessoren stå å dure i 5-10 minutter, og dytt ned eventuelle rester som fester seg langs kanten.
I mellomtiden hakk løk og fres løken i en panne med litt olje til den begynner å bli blank.
Hell så i gulrot purèen, rør om og la det putre litt på middels varme, ha så i krydderet og bland sammen.
Hell så i kokosmelken og la det putre på middels varme i ca. 10-15 minutter.
I mellomtiden kan du skjære squash, vårløk og finhakke persille og koriander så du har det klart.
Hell så karrien over i en bolle, kjør så med stavmikser til den får en kremet konsistens.
Hell så tilbake i pannen og ha i kikerter og squash, la det putre på middels varme under lokk i ca. 15 minutter til og ha i halvparten av vårløken (stilken), koriander og persille, smak så til med limesaft og salt.
Server med ris, risen kokes etter pakkens anvisning.
Dryss over resten av vårløken (det grønneste) og cashewnøtter før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert hver gang det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar