For litt siden lagde jeg ørret med teriyakisaus.
Så jeg fant ut at jeg skulle lage kylling teriyaki også, for å ha en oppskrift på det også og fordi jeg ville lage noe raskt til middag.
Kyllingen er marinert i soyasaus, sesamolje, hvitløkspulver og malt ingefær.
Jeg hadde også i noen grønnsaker, fordi det måtte jo nesten være grønnsaker i retten, og ikke bare saus, kylling og nudler. Av grønnsaker brukte jeg sjampinjong, løk og gulrøtter.
Dette er veldig lett å lage, og så går det også utrolig raskt. Så dette er en middag som passer perfekt for travle dager, eller bare når du er skrubbsulten og vil ha noe raskt til middag.
Ingredienser
Teriyakisaus:
2 hvitløksfedd
4-5 ss soyasaus
3 ss sesamolje
1 ss brun eddik
200ml ananasjuice
1 ss honning
2-3 ss maizena brun jevner
Kylling & Marinade:
1 kyllingfilet
1 ss soyasaus
2 ss sesamolje
1 ts hvitløkspulver
1 ts malt ingefær
1 klype kajennepepper
Salt
Du trenger også:
1 gulrot
3 sjampinjonger/aromasopp
1 gul løk
1 vårløk
Sesamfrø til å drysse over før servering
Slik gjør du:
Begynn med å lage sausen.
Finhakk hvitløk og ha i en kjele sammen med resten av ingrediensene unntatt maizena.
La så sausen koke i 5-10 minutter på middels varme og jevn sausen med maizena, smak så til med soyasaus og honning.
Skjær så kyllingen i skiver og ha i en skål, ha så i soyasaus, sesamolje, kajennepepper, malt ingefær og hvitløkspulver, bland godt sammen og sett i kjøleskapet så smakene får satt seg.
Skjær så grønnsakene.
Skjær soppen og løken i strimler, og skjær gulroten på et mandolinjern.
Snitt så vårløken på skrått.
Fres så kyllingen i pannen på full guffe til den begynner å bli gjennomstekt og ha den over på en tallerken.
I samme panne, skru ned varmen og ha i løk, gulrot og sopp, la det frese på middels sterk varme (jeg skrudde ned fra 9-7). Ha så i kyllingen, og bland sammen, hell så i sausen, rør om, slå av platen helt og la det trekke.
Dryss så over vårløk og sesamfrø før servering.
I mellomtiden kok opp vann i en kasserolle med litt salt og 1-2 ss olje, når det fosskoker, skru av platen og ha oppi risnudlene, la så risnudlene ligge i vann i 3-4 minutter, de skal ikke kokes, men bløtlegges.
Å ha olje i vannet gjør at risnudlene ikke henger seg sammen.
Dryss over sesamfrø og vårløk før servering.
Følg meg gjerne på sosiale medier for å holde deg oppdatert når det kommer nye oppskrifter. På Facebook siden min deler jeg link til oppskriften rett etter at den er publisert her på bloggen, du kan følge meg på facebook ved å trykke her.
Kommentarer
Legg inn en kommentar